Hasiči se v pátek třináctého vydali do školek, nemocnic a obchodů - FOTKY

13.10.2017 18:54

Dnešek vyhlásila Česká asociace hasičských důstojníků Dnem požární bezpečnosti. Po celém kraji proběhla řada preventivních akcí. 

hasiči1
2346789101112131415171819202122

Cílem Dne požární bezpečnosti bylo propagovat požární ochranu formou preventivních akcí  zaměřených na předcházení vzniku požárů a také na to, jak se chovat v případě jejich vzniku.

Zájemci se mohli mimo jiné seznámit s možnostmi, jak snížit následky požáru pomocí jednoduchých technických zařízení nebo jak lze včas zjistit únik plynu. 

"V Plzeňském kraji se hasiči k tomuto dni připojili čtením pohádek ve vybraných mateřských školách a na stanicích v Plzni, Rokycanech, Domažlicích, Tachově a Sušici. Hasičkou pohádkou přišli potěšit hasiči hospitalizované děti také do nemocnic,“ sděluje mluvčí krajských hasičů Pavla Jakoubková.

"Prevence probíhala mimo jiné u větších nákupních center v Plzni, Přešticích, Kralovicích a Rokycanech, kde příslušníci odboru prevence poskytovali informace týkající se autonomních hlásičů požárů a hasicích přístrojů a rozdávali letáky,“ dodává mluvčí.

FOTO: HZS PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24