QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hasiči už musí v regionu zasahovat kvůli tání

20.02.2017 11:22

Tání sněhu už v posledních dnech zaměstnává hasiče. Vyjíždět museli zejména kvůli vodě, která z polí stékala na pozemky rodinných domů a zaplavovala silnice.

FOTO_QAP_CZ (53)

Odtávání sněhu nadělalo v posledních dnech problémy na několika místech regionu. Nejspíš největší byly v Druztové na Plzeňsku, kam musely vyjet dohromady hned čtyři jednotky hasičů. Voda z polí tam zaplavovala pozemky rodinných domů. Velké komplikace byly také na Rokycansku.

"Operační střediskovyslalo jednotky HZS Košutka, SDH Dýšina, SDH Chrást a SDH Zruč do Druztové, kde voda z polí zaplavovala pozemky rodinných domů. Do zásahu byla zapojena i místní firma, která bagrem vytvořila provizorní hráz. Hasiči vodu z lagun odčerpávali pomocí čerpadel až do sobotního odpoledne," popsala mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

S krami se museli hasiči vypořádat na Rokycansku. "Mezi Těškovem a Lhotou pod Radčem jednotky HZS Radnice, SDH Zbiroh a SDH Lhota pod Radčem odčerpaly vodu, která ztékala z polí do příkopu nad komunikací a vlivem ker a ucpaného propustku zaplavovala silnici. Zároveň odklidili kry a prorazili propustek pomocí trhacích háků," přidává další ze zásahů mluvčí hasičů.

Jde přitom o jedny z prvních zásahů v souvislosti s odtáváním sněhu. V příštích dnech nejspíš na hasiče čeká další obdobná práce. kvůli vydatným dešťům a odtávání sněhu na Šumavě by mohly stoupat hladiny řek. podrobnosti najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24