QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hasiči v kraji se připojili ke Dni požární bezpečnosti - FOTKY

16.04.2018 12:52

Před obchodními domy, ale i v areálech požárních stanic a na řadě dalších míst se v Plzeňském kraji odehrál "Den požární bezpečnosti". Podívejte se na fotky!

DPB Domažlice (1)
DPB Domažlice (1)DPB Domažlice (2)DPB Domažlice (3)DPB Plzeň - obch. centa (1)DPB Plzeň - obch. centa (4)DPB Plzeň - obch. centa (5)DPB Plzeň Benešova MŠ (1)DPB Rokycany (1)DPB Rokycany (3)DPB Rokycany (4)DPB Plzeň Benešova MŠ (2)DPB Rokycany (6)DPB Rokycany (5)DPB Rokycany (7)DPB Rokycany (8)DPB Rokycany (9)

Hasiči se snaží "zlomit" pověru o nešťastném pátku třináctého pořádáním preventivních akcí. Ukazují připravenost na mimořádné události. Den Požární bezpečnosti proběhl 13. dubna. Hlavní téma Dne požární bezpečnosti bylo "Vzdělávání k bezpečnosti". Hasiči během pátku uspořádali sérii besed, zároveň přivítali na řadě stanic návštěvy z řad dětí z mateřských školek.

"Cílem akce bylo předání informací o činnosti hasičů, propagace a předání informací využitelných při předcházení požárů a jiných mimořádných událostí. Dále poukázat na to, že občan, který má znalosti o tom, jak se chovat v případě vzniku požáru nebo jiné mimořádné události, může přispět k záchraně života, zdraví nebo snížení materiálních škod," říká mluvčí hasičů Plzeňského kraje Petr Poncar.

HZS Plzeňského kraje se připojil k tomuto dni tak jako i v uplynulých letech. "V Plzeňském kraji hasiči pořádali besedy pro seniory, navštívili vybrané mateřské školy nebo přišly děti navštívit naše stanice. V Plzni a v Třemošné oslovili naši příslušníci občany před nákupními centry," dodává mluvčí krajských hasičů.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24