QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Házenkáři chtějí uhájit čelo tabulky. Do Jičína jedou vyhrát

11.03.2017 12:09

Do konce základní části extraligy házenkářů zbývají už jen dvě kola. Talent dnes míří do Jičína, kde potřebuje naplno bodovat.

DSC_1692v

Talent teď vede extraligovou tabulku zásluhou lepšího skóre před Zubřím. Dnes od 18 hodin ho čeká duel 21. kola v Jičíně a ve středu pak v Brně.

"Chceme zůstat první, takže musíme získat v posledních dvou kolech čtyři body. Ta matematika je jasná,“ říká trenér Talentu Martin Šetlík.

Rozhodně to nebude snadné.  Jičín bojuje o postup do play-off. "Jde jim o hodně, rvou se o osmičku a my jsme jejich poslední soupeř, kterého mají doma. Nečeká nás tam nic jednoduchého, určitě to bude zajímavý zápas,“ dodává Šetlík.

Jeho svěřencům se venku nedaří tolik jako doma, i když naposledy přivezli body z horké lovosické půdy. "A na ten zápas bychom teď chtěli navázat,“ sděluje křídelník David Poloz, i když i on si uvědomuje, že bilance na cizích hřištích není dobrá. "Ve venkovních zápasech nám zatím chybí větší koncentrace a to může být v play-off rozhodující. Proto musíme zapracovat na zlepšení už teď a venku vyhrát,“ připomíná Poloz.

Hráči Talentu zatím mají jistotu, že se udrží  v elitní čtyřce a play-off tak rozehrají dvěma zápasy doma. Ty jsou na programu o víkendu 25. a 26. března, odvety by se hrály o týden později na palubovce soupeře.

FOTO:  Hynek Sladký

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24