QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Házenkářský nároďák bude ladit formu v Plzni!

30.05.2017 14:16

Čeští házenkáři budou v Plzni ladit formu na boje o postup na mistrovství Evropy. V nominaci je i odcházející plzeňský Milan Škvařil, v roli náhradníků je hned několik hráčů Plzně.

Trénink reprezentace házené_Pavel Němeček (13)

Přípravný kemp odstartuje v Plzni v pondělí 5. června. Hotová je nominace, ve které nechybí ani plzeňská jména. Trenérům bude k dispozici Milan Škvařil, který kádr Telentu opouští. Jako náhradníci jsou na seznamu David Poloz, Michal Tonar i Jakub Tonar.

V Plzni bude reprezentace ladit formu na boje o postup na mistrovství Evropy. Zatím ale ještě nebude kompletní. Stále budou chybět opory ze zahraničních soutěží. Každopádně pro utkání s Islandem, které se hraje 14. června, budou k dispozici už explzeňští hráči Linhart nebo Bečvář. Na kemp v Plzni už dorazí ale třeba Leoš Petrovský.

"Chceme rozumně využít toho času mezi koncem soutěží a startem kvalifikačních zápasů. Byť se to možná nabízí, nenazýval bych to rozhodně kempem rekondičním. Řada hráčů má už od nás rozpisy, aby se během toho relativně dlouhého období mohla individuálně fyzicky připravovat. Hlavní náplň tréninkových dní v Plzni obstarají herní záležitosti,“ řekl pro reprezentační web trenér Jan Filip.

Soustředění v Plzni potrvá až do 8. června. Kvalifikace o postup na ME 2018 ČR - Island se hraje 14. června od 18:10, v přímém přenosu bude zápas vysílat ČT Sport. Čeští házenkáři jsou v tabulce zatím po čtyřech odehraných zápasech na prvním místě. Od druhé Makedonie je ale dělí jen skóre.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24