QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Historický víkend v Plzni startuje! Přípravy vrcholí - FOTKY

09.06.2017 8:43

Plzeň bude od pátku patřit jedné z nejvýznamnějších kulturních akcí roku. Startuje Historický víkend, který letos přinese celou řadu novinek. A pozor - Golem už je v Plzni!
 

1
12345678

V pátek odpoledne odstartuje v Plzni další ročník Historického víkendu. Opět se očekávají tisíce návštěvníků nejen z Plzně, ale také okolí a vzdálenějších částí republiky. A není se, čemu divit. Letošní program Nadace 700 let města Plzně vyšperkovala a podle všeho tak na diváky čekají opravdu nevšední zážitky.

Přípravy Historického víkendu odstartovaly v ulicích ve druhé polovině týdne. Teď jdou do finiše stavby všech scén. "Začínáme odpoledne, takže teď probíhají ty finální přípravy jednotlivých scén," řekla ředitelka nadace Alena Kozáková.

Letošní Historický víkend je zasvěcený císaři Rudolfu II., jednou z ústředních postav programu ovšem bude legendární Golem. Obří interaktivní postava už dokonce do Plzně dorazila. "Golema už máme v Plzni a musím říct, že je ohromný. I sami účinkující jsou z něj naprosto nadšení. Zatím je ale stále tajné, jak se Golem objeví, takže je to velké tajemství pro všechny," dodává Alena Kozáková.

Hlavní večerní představení, ve kterých se Golem objeví v pátek i v sobotu, budou na sebe v podstatě navazovat a vyprávět jeden příběh. V pátek bude další postavou hraběnka Anna Marie Stradová, v sobotu sám císař Rudolf II. a i v tomto případě nepůjde jen o běžný kostým. "Musím říct, že i císař je opravdu moc pěkný. Je skutečně do toho ´werichovského´stylu, jak ho známe z filmu," láká Alena Kozáková.

Historický víkend se naplno rozjede v pátek odpoledne, hlavní program proběhne v sobotu a neděle bude jako tradičně určená zejména rodinám s dětmi. Podrobnosti k programu najdete v článku zde.

Velká kulturní a zábavní akce ovšem přinese také dopravní omezení. Ta odstartují v sobotu ráno a potrvají až do nedělního podvečera. Týkají se zejména centra města, více najdete v článku zde.

FOTO: fcb Historický víkend

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24