QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hlavní průtah ve Stodu čeká rekonstrukce, řidiče komplikace

10.05.2018 11:57

Rekonstrukce hlavního tahu ve Stodu začne sice až po víkendu, už v pátek od časných ranních hodin ale dojde na dopravní omezení. S čím musí řidiči počítat?

FOTO_Pavel Němeček (8)

Na hlavním tahu z Plzně na Domažlice už v závěru tohoto týdne nastanou velké komplikace. Řidiči by měli počítat s omezeními a objížďkami kvůli rekonstrukci průtahu ve Stodu. Ta potrvá až do konce listopadu letošního roku. Konkrétně se týká úseku v délce zhruba 300 metrů od budovy České spořitelny k přemostění řeky Radbuzy ve směru na Domažlice.

Samotné stavební práce se naplno rozeběhnou až v pondělí 14. května, už v pátek 11. května v časných ranních hodinách ale dojde na dopravní omezení. "Tato prodleva je plánována proto, aby byl prostor pro přijmutí případných krizových opatření v případě, že by objízdná trasa kolabovala, což ale nepředpokládáme," vysvětluje šéf plzeňské pobočky ŘSD Zdeněk Kuťák.

Ve směru na Domažlice bude ve Stodu platit omezení, nicméně auta místem projedou. Směrem od Domažlic na Plzeň bude doprava vedená po silnici II/230 ve Stodu, dál do obce Mantov, po silnici III/18045 do Chotěšova a dál po silnici II/180 zpátky na silnici I/26.

Právě směrem na Plzeň by měli řidiči počítat s problémy a zdržením. Stále je v řešení umístění speciálního značení, které by řidičům ukazovalo odhadnutou dobu čekání v kolonách. "Tuto možnost jsme diskutovali, kontaktovali specializovanou firmu Značky Praha a bylo nám sděleno, že toto zařízení automaticky fungující existuje. V této chvíli čekáme na nabídku a podmínky fungování tohoto zařízení a až se dozvíme vbrzku více, zaujmeme definitivní stanovisko. Uděláme vše proto, aby toto zařízení bylo použito v rámci objízdné trasy," říká Zdeněk Kuťák. "Má-li mít smysl, je třeba informativní proměnnou značku instalovat na okružní křižovatce se silnicí I/22 u Draženova, neboť odtud bude vyznačena trasa s možností odklonu po silnici I/22 a I/27 přes Klatovy na Plzeň," dodává.

V rámci stavby dojde kromě dalších stavebních úprav a rekonstrukcí také na výstavbu okružní křižovatky v místech napojení hlavního průtahu Stodem s ulici Štříbrská.

 

 

Zdroj mapy: ŘSD

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24