Hlídky obsadily silnice v Plzni! Policie spustila hned dvě akce

23.05.2018 8:51

Během jediného dne hned dvě dopravně bezpečnostní akce spustila policie v Plzni. Kromě dodržování rychlosti se hlídky zaměřily i na chodce. Padly desítky pokut.

Kontroly na alkohol_QAP_foto (15)

Silnice i přechody pro chodce byly v Plzni pod ostrým dohledem policejních hlídek. Policie spustila v průběhu úterý hned dvě kontrolní akce najednou.

"Včerejšího dne proběhly na území Městského ředitelství policie Plzeň dvě dopravně bezpečnostní akce. První akce byla zaměřena na chování chodců a cyklistů v silničním provozu a druhá na dodržování nejvyšší povolené rychlosti v obci i mimo obec. Policisté zjistili celkem 31 přestupků a všechny vyřešili v příkazním řízení na místě," potvrdila mluvčí policie Hana Rubášová.

Ve víc jak polovině případů přitom museli zaplatit pokuty chodci. Jak se ukázalo, s přebíháním silnic na červenou němají chodci v Plzni absolutně "žádný" problém. "V 18 případech chodci nerespektovali signál červené barvy ´STŮJ´ a vstoupili do vozovky," vypočítává policejní mluvčí.

Poměrně netradičně tak tentokrát nepadlo nejvíc pokut za rychlost. Řidiči i chodci by ovšem měli s podobnými kontrolami počítat i v dalších dnech. "Policisté budou i nadále v obdobných akcích pokračovat," uzavírá mluvčí policie.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24