Hlídky se zaměřily na náklaďáky a autobusy. Řidiči nedodržují přestávky

21.02.2017 7:01

Silnice v kraji opět obsadily policejní hlídky. Tentokrát se dopravně bezpečnostní akce týkala nákladní a autobusové dopravy. Kontrolami prošly bezmála tři stovky vozidel.

Policejní kontroly na hlavním tahu u Losiné.

Dopravně bezpečnostní akce zaměřená na autobusy a nákladní dopravu proběhla v rámci celého Plzeňského kraje a trvala dva dny. V terénu byly desítky policistů. Ukázalo se, že největším problémem je technický stav vozidel a nedodržování povinných přestávek ze strany řidičů.

Celkem policisté zkontrolovali 269 vozidel. "Porušení zákona bylo zjištěno v šestadevadesáti případech, přičemž šestasedmdesát bylo vyřešeno v blokovém řízení v celkové výši 26 000 korun. Jako nejčastější porušení řešili policisté nevyhovující technický stav vozidel, kdy bylo zjištěno dvaačtyřicet přestupků. V devatenácti případech řidiči nesprávně používali tachograf nebo nedodrželi předepsanou dobu řízení, odpočinku a bezpečnostní přestávky.  Dalším častým přestupkem bylo nedodržování předepsaných rychlostních limitů, který dopravní policisté zjistili v šesti případech," shrnuje výsledky kontrol policejní mluvčí Hana Rubášová.

Pokuty padly ale i za další prohřešky a v síti kontrol uvízl mimo jiné také chodec, který přecházel na červenou. V rámci kontrol se policistům navíc podařilo vypátrat také jednu hledanou osobu.

Hlídky ze silnic navíc jen tak nezmizí. "Policisté budou v podobných akcích i nadále pokračovat a dohlížet na bezpečnost a plynulost v silničním provozu. Cílem všech je zvýšit bezpečnost na našich silnicích a snížit celkovou nehodovost," uzavírá mluvčí policie.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24