Hokejisté Plzně pokračují v úspěšné sérii. Doma zdolali Liberec 5:1

13.10.2017 19:56     13.10.2017 20:36

Indiáni bodovali už v deseti utkáních v řadě. O vítězství nad Bilými Tygry rozhodly tři branky během první třetiny.

17090822

Škodovce se povedl vstup do zápasu. Už po 42. vteřinách otevřel skóre Moravčík, další trefu přidal po přihrávce Kindla Stach – 2:0. Domácího brankáře Svobodu pak nahozením od levého mantinelu zaskočil Ševc – 2:1. Na 3:1 zvýšil v 10. minutě Gulaš.

Úvod druhé dvacetiminutovky přinesl dvě plzeňské přesilovky. Hosté pak mohli snížit na rozdíl jedné branky, ale Derner nezvládl zakončení. Naopak indiáni využili přesilovku v 35. minutě a na 4:1 zvýšil Kracík.

Závěrečná třetina se většinou odehrávala v režii domácích. Na 5:1 upravil stav Kubalík během dvojnásobné přesilovky. Přes sedm tisíc fanoušků v ochozech Home Monitoring Areny ve finále ještě pobavila bitka Hollwega se Stránským.

"Byla to dnes z naší strany asi nejlepší první třetina. Od druhé třetiny se hra srovnala, ale celou dobu jsme tahali za delší konec. I tak to bylo nadprůměrné utkání, Liberec stále hraje výborný hokej, je pro nás tak trochu vzorem. Vyzdvihl bych Jana Stránského, který se vrhl do bitky a ukázal obrovské srdce,“ okomentoval utkání trenér indiánů Jiří Hanzlík.

Plzeň: M. Svoboda - Jones, Moravčík, Kadlec, D. Sklenička, Čerešňák, Pulpán - Gulaš, Mertl, Schleiss - D. Kindl, Stach, D. Kubalík - Indrák, Kracík, P. Straka - Kodýtek, Preisinger, Hollweg. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Jiří Hanzlík a Čihák.

Liberec: Will - Jánošík, Ševc, Plutnar, Šmíd, Kolmann, Derner - Jašek, P. Jelínek, L. Krenželok - Bakoš, Bulíř, Lakatoš - Bartovič, Redenbach, Ordoš - J. Stránský, Vantuch, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24