Hokejová akademie v Plzni získá zázemí za padesát milionů

27.10.2017 14:52

Hokejová akademie získá kompletní zázemí včetně ubytování a tělocvičny. Objekt vyroste u tréninkové haly za Home Monitoring Arénou. Čtěte podrobnosti!

foto-qap-cz (3)

Díky úsporám a zlepšenému příjmu ve svém letošním rozpočtu podpoří město Plzeň několik dalších projektů. Zastupitelé ve čtvrtek schválili rozpočtové opatření, které s tím souvisí.

Nejvyšší sumu, celkem 25 milionů korun, uvolní radnice na vybudování nového objektu s ubytovacími prostory a tělocvičnou, a to pro Regionální plzeňskou hokejovou akademii.

"Největším projektem, který chceme podpořit v tomto případě ze zlepšených příjmů z loterií, je vybudování ubytování a tělocvičny u druhé ledové plochy hokejového stadionu. Dlouhodobě se držíme pravidla, že peníze z hazardních her vracíme do oblasti volnočasových aktivit a na prevenci kriminality. S Plzeňským krajem máme rozjednáno, že město uvolní 25 milionů korun a přibližně stejnou sumou přispěje i kraj. Hokejová akademie je společným projektem města, kraje, oddílu a svazu a díky tomuto projektu získají mladí hokejisté kompletní zázemí, nebudou muset dojíždět na tréninky z internátů,“ přiblížil projekt ekonomický náměstek primátora Pavel Kotas.

Nový objekt bude připojen k tréninkové hale, po obvodu vznikne ubytování, uprostřed bude tělocvična. V lokalitě aktuálně město buduje dvě tréninková hřiště. Podrobnosti se dočtete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24