QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hokejová bitva univerzit přitáhla rekordní počet diváků - FOTKY

24.11.2016 13:54     24.11.2016 19:10

Klání mezi týmem Lékařské fakulty KU a kádrem studentů ZČU ovlídli poprvé za čtyři ročníky souboje medici. Do ochozů HM Arény dorazilo nejvíc diváků v historii duelu.

Hokejový zápas univerzit (6)
DSC_4207aDSC_4307aDSC_4659aDSC_4703aDSC_4861aHokejový zápas univerzit (2)Hokejový zápas univerzit (3)Hokejový zápas univerzit (1)Hokejový zápas univerzit (5)Hokejový zápas univerzit (4)Hokejový zápas univerzit (6)Hokejový zápas univerzit (7)Hokejový zápas univerzit (8)Hokejový zápas univerzit (9)Hokejový zápas univerzit (10)Hokejový zápas univerzit (12)Hokejový zápas univerzit (11)Hokejový zápas univerzit (13)Hokejový zápas univerzit (14)Hokejový zápas univerzit (15)Hokejový zápas univerzit (16)Hokejový zápas univerzit (17)Hokejový zápas univerzit (18)Hokejový zápas univerzit (19)Hokejový zápas univerzit (20)

Lékařská fakulta UK v Plzni vybojovala první pohár v hokejovém souboji plzeňských univerzit. Ve středu 23. listopadu porazila mužstvo Západočeské univerzity v Plzni 4:2. Z tribun plzeňského zimního stadionu povzbuzovalo své spolužáky 2 500 studentů z obou vysokých škol.  

První dvacetiminutovka byla lehce „oťukávací“ a oba brankáři, jak Jakub Frček (LFP), tak Filip Smejkal (ZČU) drželi neprůstřelnost. Jako první otevřel skóre ve druhé třetině Jakub Faschingbauer a poslal lékařskou fakultu do vedení. Do druhé třetiny tak šla Západočeská univerzita se ztrátou jednoho gólu. Navýšení náskoku přišlo po střele Martina Muchky z vrcholu kruhů. Západočeská univerzita snížila zásluhou Daniela Svobody, který v přesilové hře v polovině třetiny změnil stav na 2:1. Lékaři si ale nechtěli své první vítězství nechat vzít, a to potvrdil i Roman Kala, který zvyšoval na 3:1. Minutu před koncem ještě vykřesal naději pro ZČU Tomáš Blumentrit a opět snížil, ale Miroslav Dušek pečetil půl minuty před koncem vítězství mediků 4:2.

Lékařská fakulta tak poprvé v historii akce dosáhla na vítěznou trofej, kterou v minulých třech letech vždy získali hokejisté Západočeské univerzity. Pohár vítězům předali nejvyšší představitelé obou škol – rektor Miroslav Holeček a děkan Boris Kreuzberg. Celý zápas moderoval známý internetový bavič Kazma Kazmitch.

„Z pohledu hráče a organizátora vnímám utkání jako velmi podařené a doufám, že to stejně cítili i všichni diváci. Chtěl bych jim tímto chtěl ohromně poděkovat, že vytvořili tu neskutečnou atmosféru, která po celý zápas na stadionu panovala,“ vzkazuje Vilém Franěk z organizačního týmu studentům, kteří se zároveň postarali o dosavadní divácký rekord, neboť jich dorazilo zatím nejvíc v historii akce.

Hráči obou plzeňských univerzit tvoří společně hokejový tým Akademici Plzeň, který reprezentuje západočeskou metropoli v rámci Evropské univerzitní hokejové ligy. Do konce roku je ještě čeká charitativní akce Plyšáková bouře – speciální zápas, na který mají diváci s plyšákem vstup zdarma, po prvním gólu Akademiků ho vhodí na led a hokejisté pak plyšové mazlíčky předají dětem ve Fakultní nemocnici Plzeň.

FOTO: ZČU, Pavel Němeček

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24