QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hokejová Plzeň odkrývá první změny v kádru

01.05.2018 11:55

První květen je již tradičně ve znamení odhalování karet pro novou sezonu.

 

1

Indiáni zatím oficiální potvrzují příchod Václava Nedorosta, Vojtěcha Němce, Jana Eberleho a Dominika Frodla (na snímku). Smlouvy navíc byly prodlouženy s Matyášem Kantnerem, Jakubem Pourem a Petrem Kodýtkem.

Naopak klub opouštějí Miroslav Preisinger, Jan Schleiss, Miroslav Svoboda, Jakub Kindl, Tomáš Mertl, Alexander Hylák, Tomáš Kubalík, Petr Kadlec, Matěj Chalupa a Tomáš Vracovský.

Dominik Frodl - čerstvě dvaadvacetiletý gólman je rodákem z Prahy a přichází ze svého mateřského klubu - Slavie. Jedná se o podobný příběh jako před rokem u Miroslava Svobody. Dominik je talentovaným brankářem, který svůj tým pevně držel jako v základní části, tak i play-off WSM ligy. Po celou loňskou sezónu si v obou částech udržoval úspěšnost zákroků téměř třiadevadesát procent, lepší byl pouze Filip Novotný z Karlových Varů. O rok dříve to bylo dokonce více jak 94% a opět druhá pozice. A to právě za Miroslavem Svobodou.

Václav Nedorost - českobudějovický rodák přichází na západ Čech ze svého mateřského klubu, kde strávil poslední sezónu. Dohromady v jednašedesáti utkáních posbíral čtyřiapadesát bodů (22+32). Před tím působil zkušený útočník v KHL, oblékal dresy Bratislavy, Donbasu, pražského Lva a Novokuznětsku.

Šestatřicetiletý hráč část kariéry odehrál i v zámoří, v roce 2000 byl draftován Coloradem v prvním kole jako čtrnáctý v pořadí. V jeho a floridském dresu odehrál 99 střetnutí a zapsal dvacet bodů, které rovnoměrně rozmělnil mezi branky a asistence. V extralize kromě mateřského klubu nastupoval ještě za Liberec.

Václav Nedorost taky oblékal reprezentační dres a byl u zlatých medailí na mistrovství světa juniorů v roce 2000 a 2001. Za seniorskou reprezentaci pak v rámci EHT zvládl jedenáct utkání.

Vojtěch Němec - dvaatřicetiletý pravák s hokejem začínal v rodné České Lípě, ale už v dorosteneckém věku se dostal tento nadaný útočník do týmu Liberce. Extraligu okusil ale až v dresu pražské Slavie a poté přišel přesun do Komety Brno, kde naplno prokázal svůj talent. Nejen, že na jihu Moravy získal titul, dvě stříbra i bronz, ale stal se také důležitým prvkem, když pravidelně sbíral více jak čtyřicet bodů za sezónu. V té poslední ale již druhý titul se spoluhráči neslavil, v průběhu ročníku přišel přesun do Mladé Boleslavi.

Jan Eberle - osmadvacetiletý forvard přichází na západ Čech z Olomouce, tedy letošního čtvrtfinálového soupeře Plzně. Kladenský rodák a odchovanec působil na Hané tři sezóny, bodově byla nejúspěšnější právě ta poslední, kdy v padesáti utkáních vsítil devět branek a přidal osmnáct asistencí. Ozkoušel si také angažmá v Litvínově, Českých Budějovicích, Písku či Ústí nad Labem. Zkušenosti mladý šikula nabral také v severoamerické WHL v dresu Seattlu nebo na mistrovství světa dvacítek. V dresu se lvíčkem na hrudi nastupoval pravidelně již od sedmnáctek.

FOTO: Petr Horčička (www.hc-slavia.cz)

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24