QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Horváth odchází do Sokolova, na Plzeň bude vzpomínat...

08.06.2017 18:39

"Plzeň je pro mě srdcová záležitost," říká Pavel Horváth, který odchází do druholigového Sokolova. V Baníku Sokolov rozšíří trenérský tým.

horvath

Asistent trenéra Pavel Horváth odchází do Baníku Sokolov, kde rozšíří trenérský tým. Jak moc bude těžké pro Horvátha odejít z Plzně?

„Viktorka je pro mě srdcová záležitost. Zažil jsem tady spoustu fantastických chvil nejen jako hráč, ale i jako asistent trenéra. Pokud budu mít čas, určitě se na Viktorku budu jezdit dívat. Kdykoliv si vybavím moje spojení s Plzní, vzpomínám jen v dobrém. S kluky z kabiny i lidmi z klubu jsem v kontaktu i mimo fotbal. Ne jen do Štruncových sadů ale i do Plzně se budu vždy rád vracet, protože tu mám spoustu kamarádů. Objevovat se tu určitě budu, jen nebudu na hřišti nebo u hřiště,“ říká Pavel Horváth.

Horváth mohl v Plzni zůstat jako asistent trenéra nebo trénovat juniorku. Rozhodl se ale pro druholigový Sokolov.

Odchod do Sokolova podle jeho slov znamená posun v jeho začínající trenérské kariéře a je pro něj správnou volbou. Odchod konzultoval i s trenérem Vrbou. "Po schůzce s lidmi se Sokolova a obhlédnutí podmínek jsem si spočítal plusy a mínusy. Teď vidím, že to pro mě může znamenat velké plus a posunutí v mojí začínající trenérské kariéře. Bavil jsem se o tom s vedením klubu i Pavlem Vrbou a po celkovém zvážení jsem se rozhodl, že Sokolov pro mě bude správná volba.“


Kariéra Pavla Horvátha ve Viktorii Plzeň:
- 7 sezon (hráč)
- 3 tituly (hráč)
- 240 zápasů (hráč)
- 45 gólů (hráč)

- od roku 2015 asistent trenéra
- 2015/2016 mistr české ligy (asistent trenéra)

 

FOTO_Pavel Němeček (27)

foto: QAP.CZ, zdroj: FC Viktoria
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24