Hory dostanou další dávku sněhu! Platí výstraha kvůli sněhovým jazykům

14.01.2017 14:16

Meteorologové ČHMÚ vydali v sobotu dopoledne další výstrahu kvůli sněžené a sněhovým jazykům. Hned na začátku příštího týdne se pak výrazně ochladí.

zima QAP-FOTO (128)

Nová výstraha kvůli sněhovým jazykům platí od sobotního dopoledne až do nedělního podvečera. I když silný vítr už nebude dosahovat takové rychlosti jako v pátek, stále ještě bude v kombinaci se sněžením dělat problémy zejména na horách. V nížinách to bude dál dost klouzat.

"Na horách bude až do nedělního večera 15. 1. foukat čerstvý až mírný nárazovitý vítr a bude nadále sněžit. Připadnout může mezi 10 až 30 cm nového sněhu. Prachový sníh se bude při větru vířit a transportovat, od vyšších poloh se budou nadále vytvářet sněhové jazyky," informuje ČHMÚ.

Opatrní by ale neměli být jen řidiči, kteří se vydají do hor. Také v nižších polohách mohou být na silnicích problémy. "V nížinách budou i nadále přetrvávat příznivé podmínky pro opětovnou ojedinělou tvorbu náledí a zmrazků," upozorňují meteorologové.

V noci na neděli bude přechodně i polojasno a teploty budou klesat na zhruba -5 stupňů. Během dne nás pak čeká proměnlivá oblačnost, bude oblačno až skoro zataženo, místy občasné sněžení nebo sněhové přeháňky, které budou na horách četnější. V průběhu dne by mohlo být místy až polojasno. Nejvyšší teploty se dostanou mezi -3 stupně až 0, na horách budou mezi -7 až -4 stupni.

Na začátku příštího týdne se pak poměrně výrazně ochladí. Teploty budou i přes den pod nulou, v pondělí okolo -3 stupňů, v úterý se mohou i přes den držet až okolo -6 stupňů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24