Hory odpadků i výkaly! Strážníky zaměstnala ruina na Rokycanské - FOTKY

19.09.2018 14:25

Roky chátrající budova na rohu mezi Rokycanskou a Jateční v Plzni zaměstnala strážníky. Celkem v budově přebývá zhruba dvacítka bezdomovců...

kontrola 2
kontrola 2kontrola 3kontrola 4kontrola 6kontrola

 

Opuštěný objekt bývalého Carimexu u Rokycanské v Plzni je trnem v oku lidem z okolí už několik let. V poslední době se problémy s lidmi bez domova ovšem množí ještě víc. V objektu museli zasahovat nedávno i hasiči. Na začátku roku pro změnu byla v objektu nalezena mrtvá žena (více zde).

Teď se do kontrol objektu pustila městská policie. "Včera proběhla namátková kontrola nezajištěné budovy na Rokycanské třídě. Strážníci ze Stanice územně strážní služby zde zkontrolovali na 17 osob bez domova. V přízemí budovy se nachází značný nepořádek, který stále narůstá. Ani množství exkrementů, které vytéká z prasklého potrubí, zápach nebo nebezpečí vážného zranění z nezajištěné výtahové šachty či schodiště, neodradí tyto převážně mladé lidi k přehodnocení svého života," říká Veronika Kuchynková z městské policie. Mezi kontrolovanými osobami nebyl nikdo v požadavcích policie.

Problémy s lidmi bez domova podle všeho v oblasti budou narůstat. Dá se očekávat, že s příchodem chladného počasí se jich v objektu usídlí ještě víc. Nahrává tomu i fakt, že nedávno došlo k demolici squatu v Kaplířově ulici, který bezdomovci také ve velkém využívali.

Budova bývalého autosalonu Carimec chátrá už roky. Stavba je legální jen částečně. Stavební povolení má jen na spodní patro. Město s majitelem vede už několik let soudníspory, zatím nicméně k závěru nevedly.

FOTO: Městská policie Plzeň

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24