Hory zasype sníh! Platí výstraha kvůli sněhovým jazykům

04.12.2017 7:01

ČHMÚ varuje před sněhovými jazyky, které se až do úterý mají objevovat zejména ve vyšších polohách. V nižších polohách půjde spíš o mrznoucí srážky.

Sněhová situace 27_1_Pavel Němeček

Zima o sobě dá v těchto dnech zase hodně vědět. Meteorologové vydali výstrahu kvůli sněhovým jazykům. Ty se budou objevovat zejména od poloh nad 600 metrů nad mořem. I řidiči v nížinách by ale měli být opatrní.

"Do dopoledních hodin v úterý 5. prosince 2017 se budou v horských oblastech v Čechách a na Českomoravské vrchovině v polohách nad 600 m tvořit místy sněhové jazyky. Vítr bude čerstvý západní až severozápadní 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s (50 km/h)," varuje ČHMÚ s tím, že do úterý může na Šumavě napadnout až 20 čísel nového sněhu. Výstraha platí až do úterního poledne.

V nížinách musíme v tomto týdnu počítat zejména se zataženou nebo oblačnou oblohou. Srážky budou spíš smíšené nebo dokonce mrznoucí a může to pořádně klouzat. Teploty v noci se budou po celý týden pohybovat kolem nuly a přes den se dostanou jen slabě nad nulu. Postupně se budou denní teploty šplhat k 6 stupňům.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24