QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Houbaři jsou snadný cíl zlodějů! Spadeno mají na zaparkovaná auta

02.10.2017 12:52

Houbařská sezóna je aktuálně na vrcholu. Hraje to momentálně do karet zejména vykradačům aut. Policie upozorňuje, že zaparkovaná auta u lesů jsou snadným terčem...

Kontroly PČR na hřbitovech_QA_foto (20)

Houbařská sezóna i v letošním roce zaměstnává policii v celém kraji. V posledních týdnech přibylo pátracích akcí po ztracených houbařích (podrobnosti se dočtete zde). Policie ale zároveň upozorňuje, že při chuti jsou také vykradači aut, pro které jsou odstavená auta doslova velkým tahákem.

"Automobil zaparkovaný na odlehlém opuštěném místě se totiž může snadno stát terčem zloděje," povtrzuje mluvčí policie Dagmar Brožová s tím, že zloděje může nalákat i maličkost, kterou lidé nechají na viditelném místě.

Základní zásadou, jak předejít nepříjemným zážitkům po návratu z lesa, je být zkrátka opatrný. "Riziko vykradení vozidla může každý člověk snížit tím, že nebude v době své nepřítomnosti nechávat v automobilu viditelně odložené cenné věci, zejména peněženky, jakákoliv zavazadla, mobilní telefony, fotoaparáty, notebooky, autorádia, navigace, doklady a ani další věci, jako je například oblečení. I zdánlivě bezcenná věc může pachatele přilákat a škoda pak majiteli vznikne poškozením vozidla," vysvětluje policejní mluvčí.

Ze zkušeností policie je vykradení auta otázkou skutečně jen pár minut. Zlodějům navíc nahrává skutečnost, že auta jsou mnohdy odstavená na opuštěných místech, kde je minimální provoz a pohyb lidí. Velmi často dokonce útočí i na auta, ve kterých zdánlivě nic není. "Nepomůže ani, když peněženku majitel ve vozidle uschová, pachatelé mají velmi dobrou znalost o místech, kam lze cenné věci uložit a ta také při vloupání do automobilu prohledají," dodává mluvčí policie.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24