QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hrad Kašperk nabídne další exkurzi do historie! Dojde i na středověké účesy

09.06.2018 13:18

Sezóna hradu Kapšerk běží na plné obrátky a už se chystá další speciální akce. Na hrad se sjedou středověcí hudebníci a chybět nebudou ani dobové účasy!
 

Cyklus Oživená historie na hradě Kašperk chystá další pokračování. Tentokrát ho obstará "Den hudby". Kromě hudebních vystoupení ale nebudou chybět ani ukázky středověkých účesů nebo dobových lahůdek.

"Den hudby" proběhne na hradě v sobotu 23. červan od 10 do 17 hodin. V průběhu dne dojde na celkem čtyři hudební vystoupení Milana B. Karpíška a jeho kapely Benedictus. Účinkující nejen zahrají středověkou hudbu, ale návštěvníky seznámí i s hudebními nástroji a životem středověkých hudebníků. V programu nebudou chybět ani tradiční středověké milostné nebo pijácké písně.

Na své si speciálně přijdou i ženy a dívky všech generací. Přichystané budou workshopy tvorby dobových účesů. Jako modelky mohou sloužit přímo návštěvnice hradu.

Dvakrát denně budou probíhat dětské prohlídky, které je nutné předem rezervovat. Chybět nebudou ale ani klasické prohlídky hradu.

K dispozici bude i občerstvení "Dobroty tety Doroty". Zájemci budou moct ochutnat lahůdky dle středověké receptury. 

FOTO: Hrad Kašperk

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24