Hrad Švihov otevře běžně nepřístupnou Půtovu ložnici

09.09.2018 16:54

Hrad Švihov na Klatovsku chystá speciální otevření běžně nepřístupných prostor. Mimořádná akce proběhne už o příštím víkendu. Několik zámků navíc budete moct navštívit zdarma.

FOTO_Pavel Němeček (14)

Příští víkend se na hradě Švihov ponese opět ve znamení zpřístupnění prostor, kam se návštěvníci běžně nedostanou. Na prohlídky ale budou platit omezení.

"K letošnímu zpřístupnění prostor, které nejsou běžně k navštívení, jsme zvolili prostor tzv. Půtovy ložnice. Prostor se nachází v nejvyšším patře středního schodišťového křídla mezi hradními paláci. K prohlídce přidáváme ještě podrobnou prohlídku vzácného deskového obrazu, který připomíná Půtu Švihovského," láká správa vodního hradu.

Prohlídky začínají 15. a 16. září od 10 a probíhat budou až do 16 hodin. Vzhledem k podmínkám přístupu bude ve skupině omezen počet návštěvníků, vstup nebude dovolen dětem do 6 let a osobám v nevhodné obuvi nebo s výrazným pohybovým omezením. 

Víkend od 15. do 16. září navíc přinese i bonusy ve vstupném. Po návštěvě jednoho ze zámků Červené Poříčí, Kozel, Nebílovy a právě Švihov můžete ostatní navštívit zdarma.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24