QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hrady v regionu chystají tradiční zamykání

19.10.2016 13:11

Konec října bude na hradech v regionu ve znamení mimořádných akcí, které oficiálně uzavřou letošní hlavní sezónu. Kam vyrazit a na co se těšit? Čtěte!

FOTO_Pavel Němeček (14)

Konec října je na hradech každý rok spojený se speciálními program a prohlídkami. Nabízí tak další z řady možností na výlet i o státním svátku. Ani letošní rok nebude výjimkou a hrady už se chystají...

  • Švihov

Na vodním hradě Švihov se na podzimní prázdniny připravují mimořádné prohlídky. Probíhat budou 26. a 27. října. Bude možné navštívit upravený prohlídkový okruh Hrad. Prohlídky hradu budou začínat vždy v 11:00, 13:00 a 15:00.

  • Kašperk

Hrad Kašperk chystá interaktivní výpravu do hradu s Karlem Ešnerem a jeho družinou. Děti si na výpravách vyzkouší šerm, budou psát na scriptoriu, zkoušet dvorské chování, tancovat, skládat pečeť Karla IV. a střílet z luku. Začátky výprav, které proběhnou 28. a 29. října, budou v 11:00 a ve 13:30. Zájemci si je musí objednat předem na čísle 376 582 324. Na nádvoří bude navíc probíhat výcvik koní a otevřený bude také prohlídkový okruh Život na hradě. Chybět nebude ani občerstvení.

  • Velhartice

Zamykání hradu Velhartice je naplánované na 29. října. Program bude probíhat od 13 hodin do 18:30, kdy ho završí slavnostní ohňostroj. V průběhu odpoledne se poběží již 18. ročník Běhu o hradní klíč. Připravený bude i doprovodný program v podobě prohlídek hradu, při kterých se návštěvníci setkají s historickými i pohádkovými postavami. Děti si budou moct vyrobit lampion na večerní průvod. Chybět nebude ani hudební doprovod. Podrobný program najdete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24