QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hřiště, altánky i toalety. Plány na obnovu Stráně v Rokycanech se rýsují

19.02.2017 11:52

Město Rokycany chystá obnovu lokality Stráň. Vyhlásilo proto anketu pro veřejnost. Tipů a nápadů se sešla celá řada. Jak to bude s chystanou obnovou dál?

Na Stráni

Anketu ohledně Husových sadů nebo-li Stráně vyhlásilo město Rokycany na přelomu roku. Až do konce ledna se pak mohli k připravované obnově vyjadřovat obyvatelé. A zájem byl velký, celkem se sešlo skoro třináct set vyplněných dotazníků.

Město nyní anketu postupně vyhodnocuje. Zatím se ukázalo, že víc jak polovina obyvatel je se současným stavem v podstatě spokojená, konkrétně 60 % respondentů. Ostatní jsou nespokojeni nebo ji nenavštěvují. Stráň využívají lidé většinou k procházkám, k běhání nebo venčení psů.

Část ankety, ve které se město ptalo na otázky ohledně zlepšení, se stále ještě vyhodnocují. První výsledky ale už určítý směr ukazují. "Často je zmiňováno, že by se měl zlepšit úklid Stráně, cesty a údržba mobiliáře. Návrhů na to, co nového by mělo na Stráni vzniknout, především v její horní části, bylo zaznamenáno přes 800. Často se zmiňuje např. hřiště pro různé druhy sportů a cvičení, obnova altánků, funkční a moderní mobiliář, vznik nového posezení a prostoru pro kulturní akce, zázemí pro návštěvníky (občerstvení, WC, pítko), interaktivní naučná stezka, místa pro školní výuku, psí hřiště a mnoho dalšího,“ uvádí podrobnosti místostarosta města Rokycany Jan Šašek.

"Máme radost, že občané projevili velkou chuť a zájem společně ovlivnit budoucí podobu unikátní lokality našeho města. Děkujeme všem, kteří anketu vyplnili a pomáhali nám s jejím šířením, fyzickým osobám, občanským spolkům, sportovním klubům, školám a školkám. Náměty a připomínkami se budeme nyní podrobně zabývat, některé se budeme snažit vyřešit již v rámci běžné údržby,“ doplňuje místostarosta Jan Šašek.

Se závěry ankety a jejím kompletním vyhodnocením seznámí město občany na chystaném setkání příští sobotu, tedy 25. února, v rámci akce „Den pro Stráň“. Během setkání proběhne veřejná debata o budoucnosti oblasti. Připravené budou i odborné diskuse a v pokud to dovolí počasí, nebude chybět ani opékání špekáčků.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24