QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hrůzostrašná nehoda! Opilý řidič doslova vystřelil auto ze silnice - FOTKY

29.01.2018 15:13

Zásahem vrtulníku i pozemních jednotek záchranky skončila děsivá nehoda, ke které došlo na Domažlicku. Za vším přitom stojí alkohol. Podívejte se na fotky z místa!

28_1_2018 DN (3) Pocinovice

K nehodě došlo v neděli v obci Pocinovice na Domažlicku. Výsledkem byli dva zranění, pro ženu dokonce musel letět vrtulník. Policie nehodu i dál šetří. Viník nehody byl opilý.

"Devětatřicetiletý řidič osobního automobilu Nissan Primera jel s osobním automobilem ve směru od obce Hluboká do obce Pocinovice. Nedodržel dostatečnou bezpečnostní vzdálenost za vozidlem tovární značky Audi A6, které jelo před ním a jehož řidič před obcí Pocinovice zpomalil. Zezadu do vozidla Audi narazil, přičemž to bylo odraženo vlevo mimo vozovku, kde narazilo postupně do dvou stromů a zůstalo převrácené na střeše. Vozidlo Nissan bylo odraženo vpravo mimo komunikaci, kde narazilo do oplocení domu a zůstalo převrácené na pravé straně," popsala nehodu mluvčí policie Dagmar Brožová.

Řidič z Audi byl sanitkou převezený do nemocnice v Plzni, pro jeho 22letou spolujezdkyni musel letět vrtulník. Zatímco zraněný šofér měl dechovou zkoušku na alkohol negativní, u druhého řidiče to bylo naopak. "U řidiče vozidla Nissan dechová zkouška ukázala pozitivní výsledek, a to 1,67 promile alkoholu v krvi. Při opakovaných zkouškách bylo naměřeno 1,59 a 1,51 promile alkoholu v krvi," dodává policejní mluvčí.

Dopravní nehodu policisté dál šetří. Ve věci už ale zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

FOTO: Policie ČR, HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24