QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Indiáni hlásí novou posilu. Do Plzně míří gólman Dmitrij Milčakov

03.08.2018 20:25

Vedení klubu dlouho hledalo zkušeného parťáka k Dominiku Frodlovi. Volba nakonec padla na Dmitrije Milčakova z Běloruska.

Milčakov

Dmitrij Milčakov je 32letý zkušený brankář, který je odchovancem vyhlášené švédské gólmanské školy, konkrétně klubu MODO. Působil také v rodném Minsku, kde odchytal řadu zápasů KHL. V neposlední řadě pravidelně nastupuje za národní tým své země. Je účastníkem několika světových šampionátů už od kategorie do osmnácti let.

"Všichni asi ví, jak to u nás s gólmanem bylo. Máme podepsaného Dominika Frodla, za což jsme velmi rádi, a nebudu jmenovat všechny, s kterými jsme jednali a kteří nám z různých důvodů odmítli. A tím nám pak zbyl už jen užší okruh jmen. Dmitrij je ve svých 32 letech zkušený gólman,“ sděluje sportovní manažer klubu Tomáš Vlasák.

Milčakov by měl spolu s Frodlem vytvořit dvojici, která bude spolupracovat a vzájemně se doplňovat. "S Rudou Pejcharem, který má hodně kontaktů v ruské lize, jsme sháněli informace a na Dmitrije šly ve skrze pozitivní informace a čísla, která se u gólmana sledují, má za poslední roky velmi slušná. Třeba je také říct, že od čtrnácti let žil ve Švédsku a je tudíž poznamenaný evropskou kulturou, což pro nás bylo také důležité. V neposlední řadě i on měl velký zájem u nás hrát,“ dodává Vlasák.

FOTO: hcplzen.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24