QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Indiáni přejeli Jihlavu hladce 1:6. Navíc překročli hranici sta bodů v základní části soutěže

06.02.2018 19:49     06.02.2018 20:57

Po 48. kole extraligy vede Škodovka tabulku stále o šest bodů před Hradcem Králové.  Indiáni se díky vítězství nad Duklou  kvalifikovali do Chamipons Hockey League.

DSC_0558

Plzeň uštědřila Dukle nejvyšší porážku v  sezoně. Začátek zápasu přitom vypadal pro soupeře slibně, velkou šanci Hamilla a také Anděla ale zlikvidoval gólman Svoboda. Skóre se poprvé měnilo ve 14. minutě díky trefě Kratěny ve vlastním oslabení – 0:1. Svoboda pak vychytal ještě několik šancí domácích.

Střelecké trápení Jihlavy pokračovalo i v druhé dvacetiminutovce. Naopak Plzeň se ve 34. minutě dostala do dvoubrankového vedení. Na 0:2 upravil Indrák.

Ve 43. minutě zvýšil na 0:3 Gulaš a o šest minut později přidal další branku Kracík –0:4. Na 0:5 pak ještě upravil Schleiss. Tři minuty před koncem snížila Dukla na 1:5, když Svobodu propálil po přihrávce Straky Sříteský. Zkázu Jihlavy dokonal v 58. minutě Kindl – 1:6.

"Jihlava byla jako pokaždé houževnatým soupeřem. Dvě třetiny jsme nebyli lepším týmem. Byli jsme efektivnější, a kdyby Dukla v první třetině proměnila své šance, tak by byl vývoj zápasu jiný. Třetí třetinu jsme odehráli dobře a přidali góly. V zápasu nás udržel skvělý – jako celou sezonu – Míra Svoboda. Ani to nebyly šance, ale dali jsme dva góly. Nyní dáváme hráčům volno, i když nikoliv všem. Gulaš, Mertl a Čerešňák jedou na olympiádu. Máme mraky mladých hráčů, kteří nebudou mít tolik volna, budou hrát i druhou národní. Také máme marodku, čekáme do závěru sezony na uzdravení pár hráčů a příští týden se zúčastníme turnaje ve Svatém Mořici,“ uvedl po utkání trenér Plzně Jiří Hanzlík

HC Dukla Jihlava: Kořenář (Volden) – Kajínek, Šidlík, J. Zdráhal, de la Rose, Suchánek, Stříteský, D. Váňa – Jiránek, Hamill, Čachotský (C) – F. Seman, Skořepa (A), Straka – Anděl, R. Hubáček, Diviš (A) – Půža, Rys, Bryhnisveen.

HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Hylák) – D. Sklenička, Jones, J. Kindl, Čerešňák, Moravčík, L. Kaňák, Kvasnička – Kratěna, Mertl (A), Gulaš (C) – Kantner, Kodýtek, Indrák (A) – D. Kindl, Kracík, Pour – Schleiss, M. Chalupa.

FOTO: ilustrační 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24