Indiáni vezou z ledu Sparty porážku 2:1

02.12.2016 20:45     02.12.2016 21:36

Škodovka předvedla v duelu 26. extraligového kola bojovný výkon, ale přesto odjížděla z Prahy bez bodů. V tabulce klesla na 11. místo. 

Sparta Plzeň

Po opatrném začátku vidělo přes sedm tisíc diváků v pražské O2 areně několik šancí na obou stranách. Skóre otevřel v 11. minutě Lukáš Klimek. Velkou šanci pak měl ještě plzeňský střelec Dominik Kubalík, ale gólmana Pöpperleho v brance Sparty nepřekonal. Po první třetině tedy odcházeli hráči do kabin za stavu 1:0.

Ve druhé dvacetiminutovce měli zpočátku více ze hry domácí a už ve 25. minutě zvýšil na 2:0 Petr Vrána. Další šanci měli sparťané, když se dostali do přečíslení tři na jednoho, ale Kumstát trefil jen gólmana Machovského. Až do konce třetiny se už skóre 2:0 nezměnilo.

Pražané si ve třetí části důsledně hlídali svůj dvoubrankový náskok. To se jim dařilo jen do 54. minuty, kdy na 2:1 snížil po přihrávce Kracíka Tomáš Svoboda.  Škodovka se pak ještě pokusila o vyrovnání při závěrečné power play, ale sparťané  jejímu tlaku odolali.

HC Sparta Praha: Pöpperle (F. Novotný) – Mikuš, Piskáček, Kalina, Švrček, Nedomlel, Gernát, Barinka – J. Hlinka (C), P. Vrána (A), Klimek – Kudrna, Cingel, Uher – Kumstát (A), Pech, Forman – O. Procházka, Černoch, Martin Procházka.

HC Škoda Plzeň: Machovský (Hylák) – Kvasnička, Čerešňák, Moravčík, P. Kadlec (A), Pulpán (A), D. Sklenička, Němeček – T. Svoboda, Kracík, Kratěna (A) – D. Kubalík, Stach, Indrák – Lev, Preisinger, Johnson – Hrnka, Koreis, Vondráček.

FOTO: hcplzen.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24