Indiáni vezou z ledu Sparty tři body a vedou extraligu

24.10.2017 20:42     24.10.2017 21:34

Škodovka vyhrála v předehrávce 18. kola na Spartě 2:0 a vyhoupla se tak do čela tabulky. Utkání přilákalo nejvyšší návštěvu této sezony.

hokej plzen sparta 5

Zápas přilákal na Spartu 9058 diváků. Ti viděli první velkou šanci ve čtvrté minutě, kdy se před finským gólmanem Aittokalliem ocitl plzeňský Schleiss, ale minul.  Do další šance se pak dostal  o šest minut později, tentokrát se nemýlil a otevřel skóre – 0:1.  V polovině třetiny Západočeši udeřili znovu.  Strakova střela spadla brankáři mezi betony a domácí kapitán Forman mu ji nešťastně srazil za brankovou čáru – 0:2.

V druhé dvacetiminutovce hájil branku Sparty místo Aittokallia Honzík. K vidění bylo jen minimum šancí.

Stejná situace se opakovala i v poslední třetině. Spartě nepomohla ani power play v závěru utkání a utrpěla tak pátou porážku z posledních osmi zápasů.

"Asi se na Spartě podepsalo, že měla pauzu. My jsme byli v tempu, protože jsme teď měli zápasy rychle za sebou. Od druhé třetiny se Sparta zlepšila, zvýšila pohyb. Její hráči se asi nastartovali, byli odpočinutí. My jsme se de facto jenom bránili. Druhá třetina v našem podání nebyla dobrá, ale takové zápasy jsou. Odbránili jsme to a něco jsem si řekli. Ve třetí třetině byla Sparta znovu o trošku aktivnější, ale jsme rádi, že jsme to dnes i díky gólmanovi a obětavosti ubránili a vezeme si tři body," okomentoval zápas trenér Plzně Ladislav Čihák.

Sparta: Aittokallio (21. Honzík) - T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Kalina, J. Mikuš, Piskáček, Švrček, Nedomlel - Forman, Pech, Smejkal - A. Kudrna, P. Vrána, Uher - Reichenberg, Klimek, Říčka - Saponari, Rousek, Kumstát.    

Plzeň: M. Svoboda - Čerešňák, J. Kindl, Jones, D. Sklenička, Kaňák, Moravčík - Gulaš, Mertl, Schleiss - Indrák, Stach, D. Kubalík - M. Chalupa, Kracík, P. Straka - Hollweg, Preisinger, Kodýtek.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24