QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Indiáni zahájili nový rok vítězstvím. Vítkovice porazili 2:4

03.01.2017 19:19     03.01.2017 20:08

Západočeši předvedli drtivý úvod. Po pěti minutách už vedli o dva góly. Vítkovice nebodovaly poprvé po sérii devíti zápasů. 

Plzeň - Vítkovice

Vítkovice nastoupily v replikách dobových dresů, které připomněly první historické utkání v nejvyšší soutěži před 80 lety. Škodovka jim ale oslavu výročí zkazila už v úvodu zápasu.

Zápas sice začal vyloučením plzeňského kapitána Kratěny, ale Západočeši oslabení ustáli. Pak ale Indrák z mezikruží prostřelil domácího gólmana a otevřel skóre. Vzápětí přidal druhou branku Kubalík. Trenéři Vítkovic zareagovali na situaci výměnou brankáře, Dolejše nahradil Bartošák. Plzeň i přesto domácí v první třetině už k ničemu nepustila.

Hned na začátku druhé části se dostal do velké šance Kubalík, v tomto případě, ale Bartošák jeho sólovou akci zlikvidoval. Plzeň pak měla ještě několik velkých šancí, ale žádná ze střel neskončila v brance soupeře. Domácí fanoušci si na první trefu počkali až do 34. minuty, kdy se střelecky prosadil Květoň a upravil na 1:2. Vítkovice po první brance ožily, ale skóre se už ve druhé třetině nezměnilo.

V poslední dvacetiminutovce zvýšil vedení Škodovky na 1:3 Lev. Dvoubrankové vedení ale hostům dlouho nevydrželo, zápas zdramatizovala trefa Tybora, který upravil skóre na 2:3. Rozhodující branka pak přišla v závěru zápasu, kdy Preisnger zvýšil náskok indiánů na 2:4. Vítkovicím pak už nepomohla ani hra v šesti.

Vítkovice tak nebodovaly poprvé po sérii devíti zápasů. Škodovka si připisuje druhé vítězství v řadě venku.

HC Vítkovice Ridera: Dolejš (7. Bartošák) – Sloboda (A), Urbanec, Hrbas, Baranka, L. Kovář, Výtisk (A), Sedlák – Tybor, O. Roman, Kucsera – Hudeček, Stastny, Olesz (C) – Vandas, Kolouch, D. Květoň – Tomi, E. Němec, Szturc – Balán.

HC Škoda Plzeň: Machovský (Hylák) – P. Kadlec (A), Němeček, Čerešňák, Moravčík, D. Sklenička, Pulpán (A), L. Kaňák – T. Svoboda, Kratěna (C), D. Kubalík – Indrák, Preisinger, Stach – Vondráček, R. Přikryl, Lev – M. Chalupa, Kodýtek, Švarc.

FOTO: hcplzen.cz, ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24