QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Infocentrum kraje a Bavorska je otevřené. Nabízí i tipy na nákupy

02.06.2016 14:08

Slavnostního otevření se dočkalo Regionální infocentrum Plzeňského kraje a Bavorska v Plzni. Zájemcům nabízí řadu tipů na výlety, na trávení volného času, ale i informace o dopravě.

IMG_9628
IMG_9605IMG_9607IMG_9611IMG_9620IMG_9622IMG_9625IMG_9624IMG_9628IMG_9627IMG_9629IMG_9630IMG_9632IMG_9633IMG_9634IMG_9643IMG_9637IMG_9644IMG_9645IMG_9650IMG_9651IMG_9652

Infocentrum Bavorska fungovalo v Plzni v posledních čtyřech letech v Martinské ulici. Teď se spojilo s Plzeňským krajem a společně otevřely nové centrum přímo na náměstí Republiky. Lidé z kraje mají k Bavorsku velmi blízko, oblíbili si ho nejen v souvislosti s výlety, ale i ve spojení s různými sporty a samozřejmě s nakupováním.

"Máme pobočku v Českých Budějovicích, ale ta není založená na tak úzké spolupráci s krajem jako zde v Plzni. Kancelář v Martinské ulici fungovala čtyři roky, fungovala velmi dobře, ale současná kancelář je pro nás mnohem silnější a jsme za to rádi," říká Herbert Unnasch, jednatel společnosti ARBERLAND REGio.

Obdobně jako v Martinské ulici budou mít lidé i na novém místě k dispozici stoprocentní servis ohledně informací z bavorské strany. "Budeme zde nabízet výlety, cestování za hranice. Budeme poskytovat i autobusová a vlaková spojení. Dále budeme sdělovat turistům aktivity, které se budou konat na naší straně a v neposlední řadě budeme nabízet i hotely a další nabídky jako je například wellness. Otevírací doba je šest dnů v týdnu, kromě nedělí a svátků," dodává Herbert Unnasch.

Lidé z regionu stále častěji vyhledávají v Bavorsku i kulturní akce, láká je nakupování...

"Nadále nabízíme pěší turistiku, cykloturistiku, zimní sporty, ubytování. Vše, co turista potřebuje poradit z různých oblastí. Cokoliv potřebuje vědět, se mu pokoušíme zjistit. Velmi často se lidé ptají na akce, to znamená, že lidé už nenavštěvují jen muzea a výletní cíle, ale jezdí i za kulturou. Zajímají je nejrůznější koncerty a další záležitosti, které se na bavorské straně konají. Jezdí hodně za nákupy, takže potřebují vědět, kdy jsou nákupní neděle, kdy jsou výprodeje a tak dále. I tyto informace jim zjišťujeme," dodává Simona Fink, vedoucí bavorsko-českých informačních center, která se zároveň stala koordinační osobou pro přeshraniční spolupráci mezi Bavorskem a českou stranou.

Další prezentační místo pro Bavorsko je například v Karlových Varech, v budoucnu se chystá také v Praze. Partnerství s Plzeňským krajem má zároveň za cíl do regionu stále víc lákat i turisty z Německa. "S Plzeňským krajem máme dohodu, že i na bavorské straně budou prezentovány české produkty a to například v různých informačních centrech nebo například přes kulturní centrum v Schönsee a v muzeích. Lidé u nás najdou propsekty nejen z Plzně, ale i z Klatov, Šumavy a jsou téměř na každém místě," uzavírá Herbert Unnasch .

Velmi významným krokem k posílení přeshraničních vztahů a partnerství je již zmiňované nově vytvořené takzvané "koordinační místo", které má za cíl prohlubovat spolupráci i v dalších oblastech jako je například školství. Na spolupráci se v tomto případě dohodlo bavorské Heimatministerium a české ministerstvo pro místní rozvoj. Cílem je podporovat nejrůznější společné projekty a partnery.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24