QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Inspektoři zavřeli část benzínky na Plaské - FOTKY

27.04.2016 10:02

Naprosto zoufalé hygienické podmínky odhalili inspektoři SZPI na čerpací stanici v Plzni na Plaské. Vzhledem k tomu, že se v místech prodávaly i potraviny, nechali prodejnu uzavřít.

2_postcard
12_postcard2354

Inspektoři Státní zenědělské a potravinářské inspekce mají ve své kompetenci kontroly nejen přímo restaurací nebo obchodů s potravinami, ale i čerpacích stanic, kde je k dostání jídlo. Kontrolou v tomto týdnu neprošla čerpací stanice na Plaské. Inspektoři tam odhalili naprosto nevyhovující hygienické podmínky.

Kontrola na čerpací stanici proběhla v pondělí a zákaz padl v podstatě okamžitě. "Provozovna nebyla vybavena přívodem teplé ani studené tekoucí vody a personál měl k dispozici pouze z hygienického hlediska nevyhovující barel s vodou, několik přenosných nádob a hygienické pomůcky umístěné na podlaze. V provozovně evidentně probíhaly přípravné stavební práce pro zajištění hygienického zázemí, nicméně provozovatel v současnosti nedisponuje ani souhlasem s realizací vodovodní přípojky a přesto prodával potraviny," říká k výsledkům kontroly mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Inspektoři tak vlastně neměli ani jinou možnost, než prostory pro prodej potravin zavřít. "Vzhledem k uvedeným pochybením inspektoři SZPI na místě uložili zákaz užívání prostor pro prodej potravin, který zůstane v platnosti až do splnění zákonných požadavků. Inspekce zároveň s provozovatelem – společností MOL Česká republika s.r.o. – zahájí správní řízení o uložení pokuty," dodává mluvčí inspekce.

FOTO: SZPI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24