QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jak bude vypadat úsek průtahu Plzní Sukova - Borská? VIDEO

17.08.2017 13:42

Propojka mezi Sukovou a Borskou ulicí, která bude pokračováním hlavního tahu I/27, má hotovou vizualizaci. V rámci stavby přibyde v Borské kruhový objezd.

Sukova - Borská

Silniční propojení mezi Sukovou a Borskou ulicí v Plzni je v poslední době opět hodně diskutované téma. Ředitelství silnic a dálnic představilo hotovou vizualizaci, jak by nová komunikace měla vypadat.

"Jedná se o první část severojižního průtahu Plzní. Poměrně významně by měl ulevit Klatovské třídě, zejména v úseku od náměstí Míru po Belánku," říká oblastní ředitel ŘSD Zdeněk Kuťák s tím, že v lokalitě už proběhl i geologický průzkum. Projekt prošel zjišťovacím řízením EIA a intenzivně se řeší financování stavby. Postupně už by se mělo také pracovat na dokumentaci pro územní rozhodnutí.

Samotná realizace stavby ale zatím není otázkou pár příštích let. "Rozhodně to nebude do roku 2020. Spíš počítám s tím, že to bude v horizontu od roku 2021 dál," dodává Zdeněk Kuťák.

Nová vizualizace představuje projekt v kompletní podobě. Tedy nejen z pohledu dopravy a výstavby komunikace, ale zároveň i z urbanistického hlediska. V rámci stavby by měly přibýt podél silnice i parkovací místa a významně se promění Borská ulice v místě vyústění nové vozovky. V oblasti u Techmanie by měl vzniknout nový kruhový objezd.

 

Zdroj vizualizace: ŘSD

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24