Jak připravit trhané vepřové po česku? Poradí vám zkušená foodblogerka

05.11.2016 10:41

Vepřové nemusíte jen obyčejně upéct. Zkuste si udělat maso trhané. Výtečné maso do sendvičů, na chleba s hořčicí a křenem nebo třeba do burgeru. Jak na to? Popsala pro vás foodblogerka Andrea Motlíková.

upravena-br
upravena-bruprav1-bluprav-bl

Na přípravu budete potřebovat:
1 vařené ovarové koleno (případně můžete použít i jiný kus vepřového masa, krkovici v celku apod., může se samozřejmě připravit i z masa syrového)
1 větší cibule
4 stroužky česneku
koření dle chuti - pepř, kmín,troška papriky sladké, chilli (já jsem použila nové koření, které prodávám s názvem Čuník na pivu. Obsahuje: pivní extrakt, česnek, cibuli, papriku, kmín, rajčatový prášek, pepř, karamel a tymián ... je skvělé )
300 ml černého piva
sůl

uprav1-bl
Postup přípravy:
Kůži na koleni nakrájíme do mřížky, celé ho jemně osolíme (už je vařené v osolené vodě), okořeníme. Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo a vložíme do pekáče. Já jsem použila na tuto úpravu pomalý hrnec, který je bezva pomocník.

Na cibuli s česnekem položíme koleno kůží nahoru, podlijeme pivem, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180oC. Necháme péct hodinu a půl. Pokud je maso syrové, pečeme při teplotě cca 150oC asi 4 hodiny.

Poté odklopíme, zkusíme, zda je maso už dobře podušené a měkké tak, že jdou lehce vidličkou oddělovat vlákna. Pokud ne, ještě pečeme dál.

V případě, že je měkké, vyjmeme ho na prkénko a dvěma vidličkami ho co nejvíce roztrháme na vlákna, případně posekáme . Vložíme zpět do pekáče, promícháme s výpekem, případně podlijeme trochou vody a již odkryté dopečeme.

Trhaným masem můžeme plnit bagety, sendviče, burgery nebo ho dát mezi dva chleby. Doplníme, čím máme rádi ... hořčicí, křenem, kyselou okurkou...

Tak dobrou chuť!

Foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů Andrey Motlíkové na facebooku nebo blogu V kuchyni vždy otevřeno

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24