QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jak se cítíe v Plzni? Do "pocitové mapy" můžete zasáhnout už jen týden

22.06.2017 15:21

Pocitová mapa, do které mohli Plzeňané zaznamenávat, jak a kde se v Plzni cítí, je stále aktivní v online podobě. Mapa bude sloužit pro přípravu strategického plánu města.

_Pocitova_mapa_Plzen_2017_foto_Matej_Hosek_1

Celkem na šesti místech se setkali Plzeňané v průběhu května a června s takzvanou pocitovou mapou. Pomocí barevných špendlíků mohli odpovědět celkem na pět otázek, kde se jim líbí, kde se jim nelíbí, kde by chtěli bydlet, kam by vzali návštěvu, nebo jaké místo potřebuje změnu.

Do pátku 30. června se mohou všichni zájemci vyjádřit ještě on-line na http://ukr.plzen.eu. "V terénu jsme hovořili s více než 700 lidmi. Zájem projevili nejen samotní obyvatelé, ale též ti, kteří Plzeň dobře znají. Zaznamenali jsme dokonce kladné odezvy i od cizinců, kteří v Plzni žijí a mají ji rádi. Ve webové aplikaci, která je dostupná do konce června, je možné navíc přidat ke každému bodu komentář. Lidé tedy mohou například upřesnit, proč se jim dané místo líbí, nebo naopak nelíbí,“ vysvětluje Markéta Stuchlová z Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně.

Výsledky z průzkumů k Pocitové mapě Plzně poslouží při zpracování podrobnějších dokumentací ke konkrétním lokalitám ve městě. Příprava je součástí zpracování jednoho z nejdůležitějších dokumentů města tzv. strategického plánu. Schválení nového strategického plánu je plánováno na polovinu roku 2018.

FOTO: Matěj Hosek

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24