QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jaro je tady! Příští týdny přinesou nadprůměrné teploty

20.03.2017 7:01

Už příští dny přinesou do regionu opět oteplení a také v dalších týdnech by měly být teploty spíš nadprůměrné. Čtěte novou měsíční předpověď do 16. dubna.

První jarní den lákal ven. Na mnoha místech padly teplotní rekordy.

Podle nových měsíčních výhledů budou nadcházející čtyři týdny teplotně průměrné až nadprůměrné. Oteplit by se mělo už během tohoto týdne.

"Období od 20. března do 16. dubna 2017 bude teplotně nadprůměrné až průměrné. První týden bude teplotně nadprůměrný, maximální denní teploty vzduchu se budou pohybovat většinou kolem 13 °C. Minimální noční teploty budou klesat na 7 až 3 °C, v závěru týdne bude kolem 0 °C. V dalších dvou týdnech by se průměrné teploty měly dostat blíže k normálu a jednotlivé týdny by měly být teplotně slabě nadprůměrné až průměrné. Poslední týden období se jeví jako slabě nadprůměrný, průměrná týdenní maximální teplota vzduchu by se měla pohybovat v rámci Česka kolem 14 °C a průměrná týdenní minimální teplota kolem 3 °C," informoval ČHMÚ.

Z pohledu srážek bude celkově období průměrné až podprůměrné. Nejvíc srážek se očekává na přelomu března a dubna v týdnu od od 27. března do 2. dubna.

Oteplení přinese už tento týden. Nejchladnějším dnem bude středa...

V pondělí nás čeká zataženo až oblačno, ojediněle déšť nebo mrholení. Během dne ale budou srážky ustávat a postupně bude také ubývat oblačnosti. Teploty se dostanou mezi 10 až 14 stupňů.

V úterý bude oblačno až zataženo, zpočátku místy i polojasno. Objeví se ale i přeháňky a postupně bude pršet na celém území. Nejnižší noční teploty klesnou mezi 8 až 4 stupně, nejvyšší denní vystoupí mezi 11 až 15.

Středa bude ve znamení oblačné až zatažené oblohy, na většině území by mělo pršet a od vyšších poloh se mohou objevit i smíšené nebo sněhové srážky. V noci naměříme 7 až 3 stupně, přes den 6 až 10.

Ve čtvrtek nás čeká zpočátku zataženo až oblačno, místy slabý déšť. Během dne bude od západu ubývat srážek a částečně i oblačnosti. Nejnižší noční teploty budou mezi 6 až 2 stupni, nejvyšší denní pak mezi 11 až 15.

Pátek bude oblačný až zatažený, zpočátku bude ojediněle i polojasno. V průběhu dne ale musíme počítat i s přeháňkami. V noci naměříme 7 až 3, přes den 11 až 15.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty +4 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 15 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24