Jaro už je za dveřmi. V týdnu naměříme až okolo 18 stupňů

13.03.2017 7:01

Podle nové měsíční předpovědi bude období do 9. dubna teplotně nadprůměrné a zahřejeme už se v příštích dnech. V tomto týdnu by měly být teploty dost vysoko.

Nebe QAp foto

Podle nových výhledů meteorologů to vypadá, že jaro už se opravdu blíží. V tomto týdnu budou teploty šplhat postupně až k 18 stupňům. Také celkově má být období do 9. dubna teplotně nadprůměrné.

"Předpokládáme, že období od 13. března do 9. dubna 2017 bude jako celek teplotně slabě nadnormální. Teploty v první polovině období (13.3. - 26.3.) by se měly pohybovat více nad hranicí dlouhodobých průměrů a ve druhé polovině období (27.3. - 9.4.) převážně blízko hodnot normálních pro tuto roční dobu," informoval ČHMÚ.

Počasí by příliš neměl kazit ani déšť. Období do 9. dubna by mělo být srážkově spíš průměrné. Především začátek období bude srážkově podprůměrný.

Jaro dá o sobě vědět už v příštích dnech...

V pondělí nás čeká jasno nebo polojasno, postupně bude přibývat oblačnost. Teploty se vyšplhají mezi 7 a 11 stupňů. V úterý bude oblačno, přechodně místy polojasno až skoro jasno. V noci naměříme +1 až -3 stupně, přes den 9 až 13.

Středa přinese oblačnou až zataženou oblohu a místy slabý déšť. Později by pak mělo oblačnosti ubývat. V noci klesnou teploty mezi 6 a 2 stupně, přes den vystoupí mezi 10 až 14.

Ve čtvrtek bude zpočátku většinou oblačno a ojediněle slabý déšť, postupně polojasno až skoro jasno. Nejnižší noční teploty klesnou mezi 6 až 2 stupně, nejvyšší denní se vyšplhají mezi 10 až 14.

V pátek nás čeká skoro jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy a k večeru od západu přibývání oblačnosti. V noci budou teploty mezi +2 až -2 stupni, přes den se vyšplhají mezi 14 až 18.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky, na horách přechodně srážky sněhové. Přechodně místy i polojasno. Nejnižší noční teploty 6 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 13 °C, zpočátku místy kolem 15 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24