QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jděte na mráz s řeckým fištrónem a elegancí. V Plzni máte na výběr - FOTKY

07.12.2015 8:50

Zimní počasí dokáže dát pleti skutečně pořádně zabrat. Čtěte tipy, jak se problémům vyhnout...

FOTO_QAP_CZ (8)
FOTO_QAP_CZ (8)FOTO_QAP_CZ (1)FOTO_QAP_CZ (5)FOTO_QAP_CZ (17)FOTO_QAP_CZ (9)FOTO_QAP_CZ (10)FOTO_QAP_CZ (11)FOTO_QAP_CZ (12)FOTO_QAP_CZ (13)FOTO_QAP_CZ (14)FOTO_QAP_CZ (18)FOTO_QAP_CZ (19)FOTO_QAP_CZ (26)FOTO_QAP_CZ (32)FOTO_QAP_CZ (16)FOTO_QAP_CZ (33)FOTO_QAP_CZ (30)

Rozpraskané rty, žilky na tvářích a vysušené ruce. Mráz, sychravé počasí, vítr, sníh, ale i déšť a obecně nevlídné počasí dokáže s pokožkou pořádně zamávat. Není žádným tajemstvím, že obecně ženy si na péči o pleť zakládají. Nicméně v mnoha ohledech si dokáží počínáním dost ublížit...

Řada krémů, mastí nebo dokonce přípravků, které se vydávají za takzvaná „másla“, pleť rozhodně neochrání takovým způsobem, který bychom si přáli (více zde).

Sázka na přírodní kosmetiku je v tomto ohledu v poslední době stále častější volbou. Není se čemu divit. I když nás od samotných počátků zkrášlovacích procedur dělí stovky i tisíce let, fungují stále. A to bez ohledu na věk, jak se řada „chemických“ výrobců kosmetiky snaží klientkám vnutit. Jednou z nejoblíbenějších surovin, která už od starověku patřila k základním složkám přípravy mýdla, je olivový olej. Ten se i dnes běžně využívá a to dokonce i v surovém stavu. Zábaly s panenským olivovým olejem zabírají perfektně na vysušené barvené vlasy, na suchou pokožku nebo nehty. Na rozpraskané paty nebo lokty neexistuje v podstatě nic účinnějšího.

Pokrok správným směrem a bez dalekého cestování: kosmetika z olivového oleje a na dosah

Nicméně i když surový olivový olej podle tisíciletých zkušeností zabírá, neznamená to, že by se dnešní dámy musely každodenně máchat ve vanách plných oleje nebo se potápět do speciálních olivových kádí. Pokrok se nezastaví ani ve vývoji přírodní kosmetiky. Výběr je ohromný. Od krému na ruce přes balzámy, po nejrůznější šampóny a masážní oleje.

Nejspíš největší výběr hned od několika výrobců přírodní kosmetiky s pravým řeckým olivovým olejem je k dispozici v centru Plzně a to přímo u dovozce. Z Kréty přímo do Plzně.  Společnost Triaelia se stala výhradním dovozcem hned tří řeckých kosmetických značek, které nabízí širokou škálu nejrůznějších výrobků, které můžete vyzkoušet, přivonět a nechat unášet kouzlem přírodní olivové kosmetiky.

A pokud se přece jen rozhodnete vsadit raději na jistotu klasického panenského olivového oleje, máme pro Vás pár tipů:

Zábal na vlasy z olivového oleje

Vlasy jemně opláchněte vodou, abyste je zbavili prachu a nečistot, osušte zlehka ručníkem a potřete olivovým olejem v pokojové teplotě. Vlasy můžete stočit kolem hlavy a zabalit potravinovou fólií. Zábal stačí nechat působit zhruba půl hodin. Následně se vlasy musí umýt šamponem. Pokud máte roztřepené konečky vlasů, můžete do oleje vmíchat i žloutek vajíčka.

Odlíčení pomocí olivového oleje

Na kosmetický tamponek nebo kousek vaty kápněte vodu zhruba v tělesné teplotě, na to přidejte olivovým olej a nechte chvilinku působit. Nasáklou vatičkou si pak odstraňte líčidla. Tento „fígl“ zabírá mimo jiné i na voděodolné řasenky.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24