QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Je hotovo! Parkovací dům v nemocnici na Lochotíně zahájí provoz

23.09.2017 11:23

Parkovací dům v areálu fakultní nemocnice na Lochotíně v Plzni v příštím týdnu oficiálně začne fungovat. K dispozici bude zaměstnancům nemocnice.

parkovací dům

Stavba parkovacího domu v areálu FN Plzeň na Lochotíně odstartovala v podstatě na jaře loňského roku. Teď už je sice hotovo, stavba ale nabrala zpoždění. Původně měl být dům hotový už v červnu. Každopádně návštěvníci areálu by se teď už měli dočkat zlepšení situace ohledně parkování.

Parkovací dům nabídne zhruba čtyři stovky míst pro zaměstnance nemocnice, kteří momentálně parkují na běžných místech, která jsou určená i pro klienty nemocnice. Kapacitě parkování v areálu by se tak mělo významně ulevit. Slavnostní otevření je na programu v úterý 26. září.

Původní náklady, které se počítaly kolem 140 milionů, se podařilo snížit. Nakonec vyšla stavba na 135 milionů. Součástí objektu i takzvaná "zelená“ střecha, která umožňuje výhled na město.

Ještě v průběhu roku byl pracovním termínem zprovoznění domu červen. To se nakonec nepodařilo. V minulosti se ale termín musel posunout už dvakrát. V jednom případě šlo o komplikace s opěrnou zdí, pak práce zpozdila tuhá zima. Stavba byla zrovna ve fázi, kdy se mělo začít betonovat. To ovšem počasí nedovolovalo. Stavba tak musela být zastavena, aby se dodržel technologický postup.

FOTO: FN Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24