QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jednatel cestovní agentury v Plzni obral klienty o víc jak milion

17.03.2018 9:31

Plzeňská kriminálka ukončila vyšetřování rozsáhlého podvodu s prodejem letenek. Za vším stál přitom jednatel cestovní agentury. Klienty obíral o peníze dlouhé měsíce.

Soud rozhoduje o vazbě obviněného z kyselinového útoku_QAP_foto (6)

Plzeňští policisté se rozsáhlým pdovodem začali zabývat už v roce 2015. V závěru roku se na ně obrátilo několik lidí, že si pořídili u agentury letenky, zaplatili je, ale tím to také skončilo. V průběhu dalšího roku pak následovala další oznámení podvedených klientů.

Podle policie za vším stojí 45letý muž, který pracoval jako fyzická podnikající osoba zastupující cestovní agenturu se sídlem v Plzni. "Aktivity muže byly zaměřeny zejména na sjednání a zajišťování nákupu letenek do různých destinací po celém světě. Jeho prostřednictvím mělo dojít k nenaplnění nejméně pětadvaceti pohledávek. Jak se v průběhu policejního vyšetřování ukázalo, muž svým podvodným jednáním s největší pravděpodobností zpronevěřil částku 1 161 774 korun, která byla klienty společnosti vydána na uhrazení letenek," říká mluvčí policie Veronika Hokrová.

Případ dal policistům skutečně hodně zabrat. Vzhledem k velkému množství poškozených bylo vyšetřování velmi zdlouhavé. Nakonec se ukázalo, že muž podobným způsobem obíral lidi v podstatě napříč republikou a byl za to dokonce odsouzený. Teprve teď se policistům podařilo případ uzavřít. "Kriminalisté zahájili trestní stíhání jednatele plzeňské cestovní agentury. 45letého muže obvinili ze spáchání zločinu podvod. Obviněnému hrozí v pravomocném rozhodnutí až 8letý trest odnětí svobody," dodává policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24