„Jezdit do autorizovaného servisu se vyplatí,“ říká Jan Miškovič z Auto CB

30.05.2017 12:21

Chcete, aby byl váš plechový miláček dostal kvalitní péči? Zjišťovali jsme, proč je lepší jezdit do autorizovaného servisu. Dalo by se říci, že nejste tak bohatí, abyste mohli opravovat auto u někoho v garáži.   

IMG_3554
IMG_3554IMG_3581

Na trhu je hodně servisů, většina je ale neautorizovaných. Může jít jen o malé dílny kdesi v garáži, kde už desítky let opravuje auta stejný mechanik, nebo třeba větší autoservis, který ale není doporučovaný výrobcem.

Proč byste si měli vybrat autorizovaný servis? O jeho výhodách jsme si povídali s Janem Miškovičem, vedoucím servisu Auto CB. Jde o autorizovaný servis vozů Škoda, který sídlí v Plzni na Nepomucké 119. Kromě servisu tady provozují i STK a měření emisí.

Jaké jsou výhody autorizovaného servisu?

Naší výhodou je, že používáme originální díly nebo díly i technologie schválené výrobcem. Přitom ani za díly u nás nemusíte platit velké částky, pro vozidla starší 4 let, máme totiž tzv. economy díly. Což jsou díly, u kterých vývoj a výroba probíhá podle standardů značky Škoda.                                                                                         

Lidé často ale namítají, že neautorizovaný servis je levnější

Na první pohled to tak může být, ale ne vždy dostávají požadovanou kvalitu. Někdy to může být i jinak. My máme na opravy normy předepsané výrobcem, tzn., že musíme udělat určitý úkon např. za dvě hodiny. Neautorizovaný servis ho ale může dělat třeba 6 hodin. Pak sice účtuje menší hodinovou sazbu, ale zase více hodin.

IMG_3581

Díky zmiňovaným economy dílům se vyplatí jezdit k vám i se staršími vozy?

Ano, do vozů starších 4 let používáme levnější economy díly, ale jak jsem říkal, s výrobcem garantovanou kvalitou. Navíc máme na skladě 6 tisíc náhradních dílů. Co není, objedná se druhého dne. Takže nemusíte dlouho čekat na náhradní díl. Veškeré díly, které podléhají opotřebení a mají určitou životnost, jsou měněny dle nájezdu kilometrů. To je výhoda oproti neautorizovanému servisu, ten nemá servisní plány a může opomenout něco vyměnit.

Jaké má autorizovaný servis další výhody?

Naši lidé jsou vyškolení na značku, školení probíhá i na každý nový typ auta a novinky. Každý přesně ví, co dělat. Velkou výhodou je i to, že máte prokazatelnou historii vozu. Máme přesně vedené záznamy o vašem autě. Což se vám vyplatí při následném prodeji vozu, kdy se může výrazně navýšit i prodejní cena. V rámci programu pro starší vozy můžete čerpat slevové šeky z Šekové knížky, které se vztahují na díly běžného opotřebení, jako jsou například výfuky, brzdové kotouče a destičky, spojka apod., výše slev může dosáhnout až 20% z ceny originálních dílů. Když si u nás koupíte nové pneumatiky, máte přezutí zdarma. V rámci pneugarance pak slevy při poškození atd., je toho hodně.

A na závěr ještě prozraďte, jak dlouho budu čekat, než moje auto projde servisem?

Objednáte se k nám, čekací lhůty jsou 3 – 5 dní a většina aut je pak hotová během jednoho dne. Ráno přijedete, odpoledne si auto vyzvednete.

V areálu Auto CB v Plzni na Nepomucké 119 se můžete objednat i na STK a měření emisí. Kontakt najdete zde.

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24