QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jízdní řády autobusů v kraji čekají velké změny

05.12.2017 11:39

Už v tomto týdnu vstoupí v platnost nové jízdní řády autobusové dopravy v Plzeňském kraji. Jde o stovky změn, které se týkají všech okresů.

Ilustrační foto Karosa

Cestující autobusy v Plzeňském kraji by se měli od neděle připravit na změny. Začnou platit nové jízdní řády a změn je skutečně hodně. Rozhodně by si tak měli před startem nového pracovního týdne novinky prostudovat.

"Od 10. prosince vstupují v platnost nové jízdní řády autobusové dopravy. Celkem bylo provedeno přes 800 změn. Řada změn reaguje na úpravy jízdních řádů vlaků, aby byly zachovány návaznosti. Dále byly odstraněny souběhy autobusové a drážní dopravy, zavedena řada nových spojů a redukovány ty nepotřebné," informoval POVED, organizátor veřejné dopravy v kraji. Velké změny se týkají Rokycanska, Domažlicka i Klatovska. Novinky nicméně hlásí jízdní řády pro autobusy ve všech okresech.

Od nového roku dojde na změny ohledně poskytování slev...

Na linkách v závazku veřejné služby budou navíc od 1. ledna příštího roku platit nové slevy Plzeňského kraje, více se dočtete zde. Cestující s autobusy ČSAD nicméně musí počítat, že na některých linkách naopak nebudou od příštího roku uznávané slevy, které poskytuje Plzeňský kraj. Celkem jde o zhruba dvě desítky linek, týká se to přitom i některých linek v rámci městské autobusové dopravy v Domažlicích, Klatovech, Přešticích, Stříbře a Tachově. Podrobnosti najdete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24