Juniorfest je v plném proudu. Zlatou rafičku převzala herečka Iva Janžurová

13.11.2018 20:36

Mezinárodní přehlídkou filmů pro děti a mládež žije pět měst v Plzeňském kraji. V Dobřanech si 50 let od prvního setkání před kamerou připomenou herci Daniela Kolářová a Jaromír Hanzlík. 

janzurova_iva2

Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež Juniorfest 2018 má před sebou dva poslední dny. V Plzni, Domažlicích, Horšovkém Týně, Dobřanech a Přešticích ještě nabídne desítky filmových projekcí. Více o programu najdete zde.

Filmoví fanoušci si dnes mohli v Horšovském Týně užít jeden z vrcholů přehlídky. V Erbovním sále zdejšího zámku převzala nejvyšší festivalové ocenění Zlatou rafičku za přínos filmové tvorbě pro děti a mládež herečka Iva Janžurová. Už v sobotu 10. listopadu obdržel toto ocenění režisér pohádky Anděl Páně Jiří Strach. Jeho držitelem se letos mimořádně stal i uznávaný režisér John Stevenson, který natočil na Oskara nominovaný celosvětový hit Kung Fu Panda.  Zlatou rafičku v minulosti převzali například představitel Vinnetoua Pierre Brice, Kabir Bedi, kterého proslavila role Sandokana, Jitka Molavcová, Jiří Lábus a mnozí další.

Juniorfest nabídne kromě projekcí ještě několik doprovodných akcí. Na závěr festivalu, 14. listopadu, se pod vedením dobřanského oddílu skautů a skautek odehraje Strašidelná stezka.

V Dobřanech bude kromě filmových projekcí program obohacen i o společné setkání herců Daniely Kolářové a Jaromíra Hanzlíka. Ti se před filmovou kamerou poprvé setkali před neuvěřitelnými padesáti lety. Jednalo se o film Slasti Otce vlasti. “V 70. a 80. letech se z nich stala jedna z nejpopulárnějších filmových a televizních dvojic. Společně se objevili nejen ve filmu Léto s kovbojem nebo v televizním filmu Podnájemníci, ale také ve filmech pro děti Lucie, postrach ulice, ..a zase Lucie”, sděluje Michal Šašek, výkonný ředitel Juniorfestu. Setkání se uskuteční 14. listopadu od 17 hodin v dobřanském kině Káčko.

Slavnostní zakončení Juniorfestu proběhne ve čtvrtek 15. listopadu v Domažlicích. Program v kině Čakan začne v 19.30. Vstup je zdarma.

FOTO: Juniorfest

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24