QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kam vyrazit na Tachovsku? Zkuste slavnosti nebo třeba muzeum

07.06.2018 14:26

Tachovsko nabídne v nadcházejících dnech celou řadu akcí. Vyrazit můžete například na městské slavnosti nebo na výstavu do muzea v Černošíně....

městské slavnosti stříbro

Poslední možnost vidět historickou bižuterii

Černošín - Už jen do 17. června můžete v černošínském muzeu vidět výstavu pod názvem Klenoty ze starých šperkovnic, kde mohou návštěvníci ocenit pohled na zlomek sbírky starých bižuterních šperků od paní hany Štollové ze Stříbra. O týden později pak bude zahájena jiná výstava, a to starých medvídků od sběratelky z Plzně.

Slavnosti města Stříbra

Stříbro - Už v pátek 8. června odpoledne začínají ve Stříbře Městské slavnosti 2018. Ve dvoudenním programu uvidíte místní kapely a organizace, hlavním hřebem sobotního večera jsou pak skupiny UDG, Portless či 100 zvířat. Hlavní pódiu je na náměstí, druhé pak u 13 poledníku u kina Slavia. Zázemí pro rodiny s dětmi v muzejních zahradách.

Akademie zájmových kroužků

Stříbro - Ve čtvrtek 14. června se v Kulturním domě ve Stříbře uskuteční přehlídka zájmové činnosti DDM Stříbro – AKADEMIE DDM Stříbro. Od 17 hodin členové zájmových útvarů ukáží, co se během školního roku naučili, jak trávili volný čas. Součástí Akademie DDM Stříbro bude i vyhlášení výsledků výtvarné soutěže "Včela – příroda – člověk".

Horníci prosí o pomoc

Stříbro - Členové Hornického spolku ve Stříbře se obracejí na veřejnost se žádostí o dary či možnost koupě jakýkoliv předmětů, týkajících se tématiky hornictví (vlaječky, odznaky, čepice, přilby, uniformy, švancary, korbele, kahany, karbidky, fotografie, obrazy, knihy, minerály) nebo důlní materiál (koleje, sbíječky, kladiva, vozy a jiné), staré i novější. Všechny tyto věci by se měly stát součástí hornického skanzenu u řeky Mže. Kontakt  602 264077, email:  k.neuberger@hornickyspolekstribro.cz

V Černošíně uzavřeli kostel

Černošín - Kostel svatého Jiří v Černošíně bude do konce září veřejnosti uzavřen z důvodu provádění restaurátorských prací. Návštěvníci tak sice přijdou o jeho prohlídku, ale nadále zůstává denně otevřeno černošínské muzeum, nebo můžete navštívit nedalekou zříceninu hradu Volfštejna.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24