QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kamerový systém ve městech v kraji se rozšíří

30.05.2016 9:22

Aktuální unformace z provozu, ale také měření rychlosti nebo boj s kriminalitou. To jsou hlavní cíle rozšíření kamerového systému ve městech v kraji. Dotace dostane celkem patnáct měst.

FOTO_Magitrát města Plzně

Do krajského kamerového systému "Klidné přhraničí" přibydou další kamery. Vedení kraje odsouhlasilo posktnutí dotací na jednotlivé kamerové body. Rozšíření systému s týká hned patnácti měst. Systém nejen monitoruje veřejný pořádek v ulicích, zároveň se zaměřuje na rychlost a poskytuje informace policii.

Dotace na rozšíření systému se pohybují v celkové výši kolem dvou milionů. Musí je ještě schválit zastupitelstvo kraje. "Patnáct měst a obcí Plzeňského kraje vybraných na základě společného jednání Plzeňského kraje a Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje zažádalo o individuální dotaci ve výši 80 % uznatelných nákladů na pořízení celkem 19 kamerových bodů, které budou propojeny se stávající kamerovou sítí "Klidné příhraničí“, která v současné době čítá 86 kamerových bodů," potvrdila mluvčí kraje Alena Marešová.

Jednotlivé body systému se skládají ze zařízení pro měření rychlosti, zobrazovače rychlosti, informačního panelu, který zobrazuje například registrační značky projíždějícího vozidla nebo výstražné zprávy pro řidiče, kamery, počítačové jednotky a případně dalších doplňků. Data se pak předávají do dopravního informačního systému Plzeňského kraje, citlivá data z hlediska ochrany osobních údajů budou předávána Krajskému ředitelství policie Plzeňského kraje.

Dotace poputují do celkem patnácti měst a obcí v kraji. Na seznamu je Kaznějov, Kralovice, Kozolupy, Plasy, Únešov, Vejprnice, Zbůch, Losiná, Nezvěstice, Starý Plzenec, Chocenice, Nepomuk, Šťáhlavy, Přeštice a Stod.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24