QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kampus univerzity v Plzni by se měl proměnit! Vzniká pocitová mapa

07.12.2017 12:29

Kampus ZČU na Borských polích v Plzni bude mít novou územní studii. Jak by měl areál v budoucnu vypadat, na to může přinést odpovědi i vznikající pocitová mapa.

Pocitová mapa_1

Pocitová mapa se poprvé objevila v tomto týdnu ve vestibulu strojní fakulty. Studenti i akademici se mohou až do poloviny února vyjádřit, která místa v areálu na Borských polích vnímají pozitivně a která naopak jako problémová. Mohou tak přispět do budoucího dokumentu, který bude podkladem pro vznik nové územní studie kampusu.

Po premiéře na strojní fakultě se mapa přestěhovala na elektrotechnickou fakultu. Hodnocení mohou zájemci do pocitové mapy zadávat ale také virtuálně. "Místa, kde je lidem v areálu kampusu příjemně a kde nikoliv, kam chodí rádi relaxovat a kde by podle jejich názoru mělo dojít ke změně, mohou studenti a zaměstnanci univerzity označit také v mapě, která je až do poloviny února k dispozici na webu ZČU v sekci O univerzitě pod záložkou Kampus snů," říká mluvčí univerzity Šárka Stará.

"Studenti a akademici tráví v areálu univerzity převážnou část dne a vlastně její prostředí a atmosféru spoluvytvářejí tím, kde se scházejí nebo jakých možností využívají pro trávení času mimo výuku. Považuji za logické, aby dostali prostor pro vyjádření názoru,“ říká rektor Západočeské univerzity Miroslav Holeček.

Na průzkum pomocí pocitové mapy bude na jaře příštího roku navazovat další šetření pomocí elektronického dotazníku a následně proběhnou workshopy pro studenty a zaměstnance, kde budou přítomni také odborníci a architekti ze spolku k světu., který se na projektu podílí. Chybět nebudou ani zástupci vedení Západočeské univerzity. Hlavním smyslem všech aktivit je vytvořit podklad pro kvalitní zadání soutěže na zpracování územní studie areálu ZČU na Borských polích, která bude základem pro plánování rozvoje kampusu na dalších 15 až 20 let.

FOTO: ZČU

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24