QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Katedrála svatého Bartoloměje chystá další speciální prohlídky

17.05.2017 12:23

Mimořádné večerní prohlídky, ale také exkurze s architektem nabídne v příštích měsících katedrála svatého Bartoloměje v Plzni. Kdy a jak budou probíhat? Přinášíme podrobnosti!

večerní Plzeň foto Milan Svoboda

Novinka, kterou letos připravilo Biskupství plzeňské v podobě speciálních prohlídek katedrály na náměstí Republiky, sklízí velký úspěch. Už v březnu a dubnu se odehrály první večerní prohlídky a také exkurze s architektem Janem Soukupem. Biskupství slibovalo, že podobné akce se budou opakovat a nyní už je známý "jízdní" řád pro další týdny.

Nejbližší večerní komentované prohlídky se chystají na pátek 19. května od 19:45 a následně od 20:30. V prodeji jsou vstupenky za 100 korun a zlevněné za 50 korun. Zájemci si je mohou pořídit už předem na webu Plzeňské vstupenky. Na veřejnost čeká také návštěva kůru s ukázkami varhanních skladeb.

Další večerní prohlídky se připravují na 23. června. Už 14. června se ale odehraje i další exkurze s architektem Janem Soukupem. K červnovým prohlídkám biskupství podrobnosti teprve zveřejní. Jisté ovšem je, že se známým plzeňským architektem se zájemci dostanou například i na půdu katedrály.

FOTO: ilustrační - Milan Svoboda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24