QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kde v kraji měřit rychlost? Rozjíždí se další ročník Speed marathonu

06.02.2018 6:59

Ve druhé polovině dubna se rozjede velká policejní akce zaměřená na rychlost. Stejně jako vloni mohou lidé v rámci projektu Speed marathon hlasovat o místech měření...

FOTO_Pavel Němeček (9)

Velké měření na silnicích také v Plzeňském kraji odstartuje 18. dubna letošního roku. Už v současné době ale mohou zájemci do speciální interaktivní mapy Speed marathonu zadávat místa, kde by se podle jejich názoru měla rychlost měřit.

"Policie České republiky provádí vlastní vyhodnocování rizikových lokalit na základě dopravně bezpečnostních analýz v daném teritoriu. Kromě vlastních analýz bychom rádi, tak jako v minulém roce, znali i váš názor," říká mluvčí policejního prezidia Eva Kropáčová.

Hlasování probíhá až do 28. února na odkazu www.bezpecnecesty.cz/speedmarathon. V současné době už se tam některá místa objevila. Zatím jde například v Plzni o Folmavskou ulici, Rokycanskou nebo Koterovskou. Na Tachovsku se to týká mimo jiné výjezdu ze Stříbra na obec Únehle. V Chotěšově se zatím objevily tipy na příjezd od Zbůchu na hlavním tahu nebo Slovanskou ulici.

V loňském Speed marathonu v Plzeňském kraji padly pokuty za víc jak 75 tisíc....

V loňském ročníku projektu hlasovali lidé v rámci regionu nejčastěji pro silniční tahy v Plzni. Objevovaly se tradiční úseky jako je výjezd z Plzně na Klatovské, Rokycanská třída nebo například výjezd z města ze Slovan v ulici U Seřadiště.

Velké kontroly se rozjely následně ve druhé polovině dubna. Během několika hodin zkontrolovali policisté 350 vozidel a zjistili 209 dopravních přestupků. V blokovém řízení byly uloženy 188 řidičům pokuty v celkové výši 76 400 korun, zbývajících 21 přestupků bylo oznámeno k projednání na příslušný správní orgán. Konkrétně překročení předepsané rychlosti jízdy se dopustilo hned 172 řidičů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24