QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kdy začne oprava průtahu Domažlicemi? Termín zahájení prací je nejasný

10.07.2018 22:11

Původně měla oprava průtahu začít v červnu. Další zprávy hovořily o zahájení prací v červenci. Přesný termín ale Ředitelství silnic a dálnic zatím nepotvrdilo.

staveniste_QAP_FOTO

Podle aktuálních informací Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) už proběhlo výběrové řízení na rekonstrukci průtahu.

"Nyní jsme vyzvali zhotovitele k podpisu smlouvy o dílo. Přesný termín zahájení oprav není ještě stanovený. Je třeba dodržet všechny zákonem předepsané lhůty," sděluje  mluvčí ŘSD Nina Ledvinová.

Původně se mělo začít  v červnu, další zprávy hovořily o průběhu prací od července do října letošního roku. "Práce by byly prováděny za provozu s jeho omezením v přilehlém jízdním pruhu, po ucelených úsecích. Překopy vozovky pro přípojky by byly prováděny po polovinách. Je zpracováno vzorové dopravně inženýrské opatření, které obsahuje i možnost řízení provozu semafory. V případě potřeby by byl provoz na staveništi řízen pověřenými a řádně proškolenými pracovníky stavby," upřesňuje mluvčí.

ŘSD se zavázalo, že během Chodských slavností  bude  průtah bez dopravních komplikací.

Předpokládaná hodnota zakázky je stanovena na více než 47 milionů korun. Domažlice se budou podílet dalšími čtyřmi miliony, které jsou určeny na opravy chodníků, budování ostrůvků a přechodů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24