QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Klatovská psychiatrie přestala přijímat pacienty. Čeká ji omezení

24.05.2017 12:23

Psychiatrie Klatovské nemocnice přestala přijímat nové pacienty k hospitalizaci. Až do první poloviny července ji čeká omezení. Pacienti budou muset zamířit do Plzně nebo do Dobřan.

2013085010-sanita

Z technických důvodů omezí v průběhu června Klatovská nemocnice provoz psychiatrického oddělení. Od 8. června do 11. července bude uzavřena lůžková část. Pacienti, kteří budou muset být hospitalizovaní, budou mířit do Plzně nebo do Dobřan. V Klatovech bude stále v provozu psychiatrická ambulance.  

V současné době se již nepřijímají k hospitalizaci psychiatričtí pacienti a stávající se postupně propouští nebo se později budou překládat. Na lůžkových částech oddělení se totiž bude malovat a provádět drobné stavební úpravy, které nelze dělat za provozu. "Je třeba si uvědomit, že psychiatrické oddělení je v jedné z nejstarších budov nemocničního areálu. Tato budova se upravovala pro potřeby oddělení v roce 2011 a 2012, než k přestěhování psychiatrie došlo, ale po tom cyklu pěti let jsou třeba další opravy," vysvětluje mluvčí nemocnice Jiří Kokoška.

Během omezení budou stále fungovat psychiatrické ambulance a konzilia na ostatních odděleních.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24