QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Klatovsko děsí zprávy o chování cizinců! Poplašné zprávy se šíří sociálními sítěmi

15.11.2018 7:59

Cizinec měl obtěžovat školačku. V obchodním centru zaútočili maskovaní cizinci. I takové zprávy se v současné době šíří sociálními sítěmi. Už to řeší i policie.

foto-qap-cz (37)

Policisté na Klatovsku se v poslední době zabývají hned několika případy, kdy se na sociálních sítích objevily informace o nebezpečném chování cizinců.

V jednom případě přijali oznámení, kdy měl cizinec oslovit nezletilou dívku. Objevily se ale i další zprávy o pohybu cizinců v regionu. "Občané i nezletilé děti popisovali na komunikačních sítích události, které policisté z obvodního oddělení v úzké spolupráci se strážníky městské policie, důsledně prošetřovali. Podle sdělení nezletilých osob i dalších svědeckých výpovědí nebylo zjištěno, že by se jednalo o protiprávní jednání," říká mluvčí policie Dana Ladmanová.

Jedna zpráva dokonce mluvila o útoku maskovaných cizinců. "V jednom případě bylo na jedné komunikační síti uvedeno, že v obchodě měli maskovaní muži přepadnout občany. Policisté intenzivně prověřovali údajné přepadení a žádný pohyb maskovaných osob ani přepadení nezjistili. V tomto případě si zřejmě nezletilá osoba okolnosti vymyslela, protože chtěla svým příběhem zaujmout ostatní uživatele," pokračuje policejní mluvčí.

Policie sice upozorňuje rodiče, aby své děti nabádali k opatrnosti a obezřetnosti v komunikaci nebo jednání s cizími lidmi, nicméně na druhou stranu varuje i před smyšlenými informacemi. Mohou mít dost nepříjemné následky. "Žádáme uživatele komunikačních sítí, aby si před zveřejněním zprávy na svých profilech všechny informace ověřili, zda jsou skutečně pravdivé. Jakýmkoli nepravdivým sdělením můžete naplnit skutkovou podstatu přečinu šíření poplašné zprávy," uzavírá Dana Ladmanová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24