QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Klatovskou čekají kolony! Oprava vodovodu se dotkne i Americké

04.05.2016 9:57

S kolonami by od příštího týdne měli počítat řidiči na hlavním průtahu z Bor do centra Plzně. Odstartuje první etapa oprav vodovodu na Klatovské. Omezený bude provoz i na Americké.

Hlavní tahy v centru Plzně se proměnily v parkoviště.

Od pondělí 9. května vypukne v Plzni další velké omezení. Opravovat se bude vodovod a přípojky na Klatovské třídě směrem do centra. Práce budou postupně probíhat v úseku mezi Jagellonskou ulicí a Smetanovými sady. Jako první půjde na řadu úsek zhruba od křižovatky U Práce.

Celkově bude oprava vodovodu na Klatovské trvat až do konce června. "Ve dnech od 9. května do 30. června budou prováděny stavební práce na obnově vodovodu a přípojek na Klatovské třídě v úseku ulic Jagellonská – Smetanovy sady. Práce jsou rozděleny na 2 etapy. První etapa bude prováděna od 9. května do 15. června, stavba se bude pohybovat v úseku ulic Smetanovy sady – Americká. Od 3. do 30. června bude prováděna druhá etapa v úseku Americká – Jagellonská," informovala mluvčí centrálního obvodu Lucie Hůrková s tím, že od začátku června budou obě stavby probíhat souběžně.

V první fázi tak bude platit omezení na Klatovské zhruba v úseku od křižovatky U Práce k divadlu, omezení bude platit i na Americké třídě. Odbočování z Klatovské na Americkou bude nicméně zachované jak ze směru od Bor, tak od sadů Pětatřicátníků.

Opravy budou podle vodárny probíhat takzvaně bezvýkopovou technologií. "Pozemní komunikace nebudou rozkopány souvisle, ale pouze v místech nezbytně nutných, to znamená startovací a vytahovací jámy, jámy pro napojení přípojek na nové potrubí. Zásobování pitnou vodou nebude nijak omezeno, bude probíhat prostřednictvím provizorního nadzemního potrubí," říká k akci mluvčí vodárny Kateřina Chmelíčková.

Na opravy vodovodu na Klatovské navážou další práce v sadech Pětatřicátníků. Tam už se to bez velkých výkopů neobejde...

Na opravy na Klatovské navážou další ve spodním úseku průtahu z Bor do centra, tedy v sadech Pětatřicátníků. "Na tuto akci naváže akce obnova vodovodu sady Pětatřicátníků, která již bude realizována v otevřeném výkopu," dodává Kateřina Chmelíčková s tím, že práce budou probíhat v úseku od Divadla J.K.Tyla před budovu ÚMO 3 v období od 20. června do 30. srpna.

Dopravní omezení spojená s opravou vodovodu na Klatovské se dotknou i okolních ulic:

  • Ve Smetanových sadech bude uzavřen pravý odbočovací jízdní pruh (v době první etapy od 9. 5. 2016 do 15. 6. 2015).
  • Americká ulice bude jednosměrně úplně uzavřena v úseku ulic Jungmannova – Klatovská třída v době od 9. 5. 2016 do 15. 6. 2016. V důsledku této jednosměrné uzavírky Americké ulice je objízdná trasa ulicemi Škroupova – Jagellonská. V Havlíčkově ulici bude obrácen jednosměrný provoz v úseku ulic Škroupova – V Šipce, v křižovatce s Klatovskou třídou bude tato úplně uzavřena. S tímto souvisí v Havlíčkově ulici i vyblokování parkovacích míst.
  • Provoz na Klatovské třídě bude omezen do jednoho jízdního pruhu .
  • V průběhu stavby bude rovněž omezen pohyb chodců na chodníku Klatovské třídy.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24